Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaivo-oja nyrkkeili sarjavoittoon GeeBee-turnauksessa

Tampereen Voimailuseuran pirteä ja taitava Pihla Kaivo-oja jatkoi päteviä esityksiään kansainvälisessä nyrkkeilykehässä. Hiljattain alle 22-vuotiaiden naisten EM-hopeaa voittanut Kaivo-oja löi väkevästi suoria ja kukisti Helsingin GeeBee-kehän finaalissa Bulgarian Zlatislava Chukanovan. 50-kiloisten sarjavoitto meni Kaivo-ojalle tuomariäänin 4–1.

Voitostaan iloinen Kaivo-oja katsoi jo tulevaan.

– Meillä on toukokuussa viime joulukuulta siirretyt MM-kisat Turkin Istanbulissa. Siellä haluan olla iskussa. Ennen MM-kisoja leireilen maajoukkueen kanssa Italian Assisissa, jonne saapuu nyrkkeilijöitä myös Etelä-Koreasta, Yhdysvalloista, Irlannista ja Italiasta, Kaivo-oja kertoi.

Khataev vielä keskenkuntoinen

GeeBee-nyrkkeilyn sunnuntaisissa finaaleissa otteli kuusi suomalaista, mutta vain Kaivo-oja pystyi turnausvoittoon. Kilpailutauolta palannut taitonyrkkeilijä Arslan Khataev joutui tyytymään hopeaan miesten 60-kiloisissa. Khataevin turkkilaislähtöinen saksalaisvastustaja Murat Yildirim hyökkäsi ahnaasti, eikä Khataev voinut mitään saksalaiselle, jolle Khataev on hävinnyt myös Bundesliigassa.

– Hyvä iskijä Yildirim on. Sen tiesin, mutta keskenkuntoisena en kyennyt vastaamaan hänen iskuihinsa, Khataev kiteytti.

Khataevilta puhkesi tärykalvo lauantain välieräottelussa, eikä joulukuussa leikattu selkäkään ole vielä teräkunnossa.

– Jokaisesta kovasta matsista on hyötyä mentäessä eteenpäin, joten GeeBee-finaali tuli minulle tarpeeseen, Khataev sanoi.

Nuori ja yritteliäs Nikita Nystedt hävisi 80-kiloisten taisteluottelun Englannin George Crottylle.

– Hopea on minulle häpeä. Salille on siis mentävä jo maanantaina, kotkalaisnyrkkeilijä Nystedt täräytti pettyneenä.

Suomalaisista loppuottelun hävisivät myös Vilma Viitanen naisten 57-kiloisissa, Anni Viantie naisten 60-kiloisissa, Sandip Panday miesten 51-kiloisissa ja Antti Lehmusvirpi miesten yli 92 kilon sarjassa.

GeeBee-turnaus järjestettiin jo 40. kerran. Mukana oli 86 nyrkkeilijää 13 maasta.