Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen tennisnaisille paha takaisku – kärkipelaaja Kulikova joutuu käsivaivan takia sivuun maajoukkueturnauksesta

Suomen ykköspelaaja Anastasia Kulikova joutuu jättämään tiistaina Vierumäellä alkavan tenniksen maajoukkueturnauksen väliin käsivamman takia. Kulikovan viime lokakuussa leikattu pelikäsi alkoi vihoitella joukkueen ensimmäisten harjoituspäivien jälkeen, mikä tuli pelaajalle itselleen yllätyksenä.

– Tämä on yksi urani vaikeimmista päätöksistä. Tunsin oloni hyväksi saapuessani yhteisiin harjoituksiimme. Tutkimusten ja lääkäreiden sekä joukkueen kanssa käytyjen keskusteluiden jälkeen oli tämä vaikea päätös tehtävä keskittyäkseni kuntoutukseen, 22-vuotias Kulikova kertoi Tennisliiton tiedotteessa.

– Olen erittäin harmissani, sillä odotin kovasti pääseväni pelaamaan kotiyleisön edessä.

Venäläissyntyinen ja reilut kolme vuotta sitten Suomen kansalaisuuden saanut Kulikova on naisten kaksinpelin maailmanlistalla sijalla 222. Hän eteni viime joulukuussa Soulissa välieriin WTA125-tason turnauksessa, mutta tämän vuoden alkua ovat varjostaneet sairastelu ja koronatartunta.

Kulikova kertoi tavoittelevansa paluuta pelikentille huhtikuun lopulla.

Konkaripelaaja tilalle

Suomen joukkueen kapteeni Emma Laine nimesi Kulikovan tilalle Billy Jean King Cupin eli entisen Fed Cupin turnaukseen kokeneen, 37-vuotiaan Piia Suomalaisen, joka on ollut parhaimmillaan maailmanlistan 356:s. Maajoukkue-edustus on Suomalaiselle uran 15:s.

Suomen joukkueeseen kuuluvat myös Ella Haavisto, Stella Remander sekä Venla Ahti. Ahti nimettiin joukkueeseen Laura Hietarannan loukkaantumisen takia.

Vierumäellä perjantaina päättyvässä turnauksessa pelaavat myös Kreikka, Luxemburg, Egypti, Norja, Israel ja Liettua. Turnauksen kaksi parasta joukkuetta nousee Billy Jean King Cupin Euroopan ja Afrikan alueiden ykkösryhmään.