Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alisa Vainio otti puolimaratonin Suomen mestaruuden ennätyksellään – Antti Ihamäki juoksi Raumalla miesten mestariksi

Kestävyysjuoksija Alisa Vainio on toipunut nopeasti ennätysvauhtiin Rotterdamin maratonin rasituksista. Vainio juoksi sunnuntaina Raumalla puolimaratonin Suomen mestariksi ennätyksellään 1.12.22, vaikka hän oli juossut edellisenä sunnuntaina maratonennätyksensä 2.29.56 Hollannissa.

Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava Vainio kohensi puolimaratonilla viime syksynä juoksemaansa ennätystä yli neljä minuuttia.

– Maraton painoi jaloissa. Ei ollut ihan samanlainen vire kuin tuoreilla jaloilla, muttei ollut ongelmia, kun pohjat ovat kunnossa, Vainio arvioi juoksua Urheiluliiton tiedotteessa.

Vainio taittoi matkan alkupuoliskon Annemari Kiekaran kanssa, mutta Kiekara joutui keskeyttämään kilpailun 12 kilometrin jälkeen. Sen jälkeen Vainio sai vetoapua miesten kilpailun juoksijoilta.

– Vauhti oli alkuun aika napakka, mutta oli hyvä juosta, kun siinä oli miehiä koko ajan, Vainio jatkoi.

– Oli sellainen tasainen tunne koko ajan ja juoksu tuntui aika hyvältä.

Vankassa kunnossa

Vainio tähtää kesän arvokisoissa maratonille. Hän on jo varmistanut paikkansa Münchenin EM-kisoihin, ja hänellä on mahdollisuudet Eugenen MM-maratonille rankingin kautta.

Alkuvuodesta hän on kohentanut maratonennätystään jo kahdesti. Hän juoksi helmikuussa Sevillassa ajan 2.30.22 ja kohensi aikaa vajaat puoli minuuttia Rotterdamin kilpailussa.

– Kunto on nyt tosi tasainen, Vainio iloitsi.

Turun Urheiluliiton Aino Niemi oli naisten SM-puolimaratonilla toinen ennätyksellään 1.14.20. Myös kolmanneksi sijoittunut Lempäälän Kisan Klaara Leponiemi paransi ajalla 1.16.51 ennätystään.

Miesten mestariksi juoksi Alajärven Ankkurien Antti Ihamäki ennätyksellään 1.05.47. Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää oli toinen ja Turun Urheiluliiton Ali Abdulrahman kolmas.