Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rovanperältä hieno päätös Kroatian MM-rallin päivälle – Tänak 19,9 sekunnin päässä

Toyotan Kalle Rovanperä säilytti johtoasemansa Kroatian MM-rallissa lauantaina, vaikka aamupäivällä sattunut rengasrikko söi aikaa liki minuutin verran.

Sunnuntain viimeiselle neljälle erikoiskokeelle Rovanperä lähtee 19,9 sekunnin johtoasemassa ennen Hyundain Ott Tänakia. Virolainen ehti jo hiipiä lähelle suomalaiskuskia, mutta Rovanperä tykitti lauantain päätöserikoiskokeelle ylivoimaisen pohja-ajan lyöden Tänakin yli viidellä sekunnilla.

– Kyllähän se ärsyttävältä tuntui, kun rengas meni heti pätkän alussa. Siellä oli isoa tietä, missä häviää silloin vielä enemmän. Ei ole mitään hajua, mistä rengas meni rikki, Rovanperä summasi.

– Ajopäivä oli silti ihan hyvä. Loppua kohti meni paremmin ja ajaminen tuntui luontevammalta. Sunnuntaista tulee varmasti vielä vaikea päivä. Ott yrittää varmasti ajaa kovaa, koska tarvitsee paljon pisteitä. Yritetään me olla järkeviä.

Myös kolmannesta tilasta käydään kovaa taistelua. Ford-kuski Craig Breen pitää pronssitilaa hallussaan 4,9 sekunnin erolla ennen lukuisista aikasakoista kärsinyttä Hyundain Thierry Neuvillea.

Liikaa ei voi vielä varmistella

Ralli päättyy sunnuntain neljään erikoiskokeeseen, joista ensimmäinen starttaa kello 8.18 Suomen aikaa. Edessä on enää noin 55 EK-kilometriä, mutta Rovanperä ei voi liikaa höllätä vauhtiaan. Urakkaa kuitenkin helpottaa, että sunnuntaina kelin pitäisi olla kuiva.

– Kalle teki mahtavan irtioton viimeisellä pätkällä. Uskon, että hän pystyi kuitenkin kontrolloimaan riskitasoa, koska oli kuivaa. Sunnuntaina tilanne on sama, joten uskon, että Kalle on vahvoilla, tallipäällikkö Jari-Matti Latvala summasi.

– Hirveästi ei voi kuitenkaan varmistella. Tänak taatusti vielä yrittää, mutta toisaalta Kallen ei ole pakko voittaa. Sarjan kannalta on tärkeämpi ottaa pisteitä toisesta sijasta kuin ajaa ulos ja saada nolla pistettä.

Junioreiden luokassa käydään myös Suomi-Viro-maaottelua, kun päätöspäivään startataan Sami Pajarin vajaan minuutin johtoasemassa ennen Robert Virvesiä. Lauri Joona on luokassa kolmantena. WRC2-luokassa Emil Lindholm ajaa neljäntenä ja Mikko Heikkilä yhdeksäntenä.