Tappara lähtee katkaisemaan jääkiekon SM-finaalisarjaa seitsemän voiton putkessa

Jääkiekon Suomen mestaruutta tänään neljännessä SM-finaalissa kärkkyvä Tappara on pitkässä voittoputkessa. Tamperelaisjoukkue on voittanut pudotuspeleissä seitsemän viime otteluaan peräkkäin.

Tapparan voittosarja alkoi toisesta välieräpelistä KooKoota vastaan. Tappara hävisi yllättäen ensimmäisen välieräkohtaamisen kotihallissaan jatkoerässä 3–4, mutta voitti ottelusarjan loput neljä peliä.

Finaalivastustaja TPS:ää vastaan Tappara johtaa ottelusarjaa voitoin 3–0 ja on voiton päässä mestaruudesta. Tappara on voittanut seitsemän viime pudotuspeliotteluaan yhteismaalein 26–10. Finaalisarjaa Tappara johtaa yhteismaalein 7–3.

Tapparan pudotuspelien paras pistemies on ollut 12 ottelun tehoilla 7+9 hyökkääjä Joona Luoto. TPS:n pistekärki, hyökkääjä Markus Nurmi on pistänyt vielä paremmaksi 16 ottelussa lukemillaan 4+15.

Nurmi on ohittanut saldollaan TPS:n kaikkien aikojen pudotuspelien pistemiehen Kari Jalosen, joka summasi keväällä 1989 tehoja 4+14.

TPS isännöi tänään finaalien neljättä ottelua Turussa kello 18.30.

Konkarihyökkääjä Peltola palaa neljännessä SM-finaalissa Tapparan kolmosketjuun

Hyökkääjä Jukka Peltola palaa Tapparan pelaavaan kokoonpanoon tämän illan neljännessä SM-jääkiekkofinaalissa TPS:ää vastaan. Hän on ollut sivussa kolme ensimmäistä loppuottelua.

Varakapteeni Peltola, 34, palaa tutusti Tapparan kolmannen ketjun laitahyökkääjäksi. Hänen rinnallaan pelaavat keskushyökkääjä Kyle Platzer ja toinen konkarihyökkääjä, 39-vuotias Kristian Kuusela.

Finaaleissa Peltolaa kolmosketjussa tuurannut ranskalaishyökkääjä Charles Bertrand ei ole neljännessä loppuottelussa Tapparan kokoonpanossa. TPS:n vakiopelaajista viimeksi Ruben Rafkinin kanssa toisessa puolustajaparissa pelannut Eemil Viro ei ole tänään kokoonpanossa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut