Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuoksa ja Laine voittajina Pro Tourin avauksessa

Frisbeegolfin kilpailukausi Suomessa lähti liikkeelle Helsingissä Talin frisbeegolfpuistossa, missä kuluneena viikonloppuna kamppailtiin Pro Tourin avauspisteistä. Koronavuosina Pro Tourille osallistuivat kaikki kotimaiset kärkipelaajat, joista osa kilpailee tällä kaudella pääsääntöisesti lajin ykkösmaassa Yhdysvalloissa.

Frisbeegolfliiton toiminnanjohtaja Tapani Aulu pitää kotimaista kiertuetta hyvänä askeleena kohti kansainvälistä unelmaa.

– Kakkoskorin pelaajat pääsevät näyttämään osaamistaan, kun kymmenestä parhaasta pelaajasta yleensä noin puolet on mukana.

Lajin koronaystävällisyys on yksi merkittävimmistä syistä kasvaneelle suosiolle. Ammattilaiskilpailussa tähän on reagoitu esimerkiksi siten, että jokainen kierros on katsottavissa suorana lähetyksenä.

Yleisömassan ohjaaminen ei ollut helppoa

Aulun mukaan pandemia ei enää estä paikan päällä seuraamista mutta hieman joudutaan yhä tinkimään.

– Järjestämislupa täytyy yhä kysyä, ja muutkin varotoimet, kuten koronakatsaus kuukausi ennen kilpailua, ovat edelleen voimassa. Katsojilta toivotaan, että pelaajiin pidetään riittävä etäisyys.

Talin kilpailunjohtaja Ilkka Meriläinen kertoi, että yleisömassa tuotti haasteita.

– Ohjaaminen ei ollut helppoa. Jatkuvasti oli muistutettava, että väylä on pelaajille ja että heidän on annettava keskittyä.

Avoimessa luokassa Oulun Frisbeeseuran Kristian Kuoksa otti Helsingin osakilpailusta uransa ensimmäisen A-tasoisen kilpailun voiton. Hänen kolmen kierroksen kokonaistulos 165 heittoa (17 alle parin) riitti ykköstilaan yhden heiton erolla lajin hallitsevaan Euroopan mestariin Niklas Anttilaan.

Naisista Lahden Frisbee Clubin Heidi Laine hallitsi metsän ja aukean välillä vaihtelevan kentän arvoitukselliset tuulet parhaiten ja pelasi kolmen kierroksen yhteistuloksen 218 heittoa (+35).

Kaudella 2022 pelataan yhteensä viisi Pro Tour -osakilpailua, joista seuraava Heinolassa Kippasuolla 27.–29. toukokuuta.