Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rovanperällä huima ajopäivä Portugalissa, tallipomo Latvala mykistyi jälleen – "Kalle on flow-tilassa"

Toyotan Kalle Rovanperä lähtee mahtavista asetelmista lauantain ajopäivään Portugalin MM-rallissa. Rovanperä on yhdeksän erikoiskokeen jälkeen kisassa toisella sijalla vain 13,6 sekuntia kisaa johtavaa tallikaveria Elfyn Evansia perässä.

Rovanperä joutui Portugalin sorapätkille ensimmäisenä autona, mikä tiesi tukalaa urakkaa tienauraajan roolissa. MM-sarjaa johtava suomalaiskuski hallitsi kuitenkin tilanteen mestarillisesti.

– Oli rankka päivä, kun olosuhteet olivat rajut ja pölyä tuli autoon todella paljon. Hiekkaa oli ihan joka paikassa. Välillä oli vaikea nähdä ja jopa hankala hengittää, kun hiekkapölyä oli niin paljon, Rovanperä totesi.

– Selvisimme päivästä todella hyvin. Tästä on mukava lähteä lauantain pätkille.

Kolmantena kilpailussa ajaa Hyundain Dani Sordo, jonka ero kärkeen on kuitenkin jo reilut 40 sekuntia. Perjantain avauspäivä tarjosi rutkasti draamaa, kun sekä Toyotan Sebastien Ogier että kisaa aamupäivän lenkin jälkeen johtanut Ford-kuski Sebastien Loeb joutuivat keskeyttämään.

Tallipäällikkö Latvala hämmästeli Rovanperän suoritusta

Myös Rovanperän pahin uhkaaja MM-sarjassa, Hyundain Thierry Neuville kärsi teknisistä ongelmista ja starttaa lauantaille vasta seitsemänneltä sijalta. Varsinkin rengasrikot näyttelivät suurta roolia perjantaina.

– Oletettavissa oli, että iltapäivä on rankka ja niinhän se olikin. Pienet riskinotot yhdellä varapyörällä maksoivat aika rankasti kuljettajille.

– Täytyy silti myöntää, että myös olosuhteet olivat hurjat, joten ihan kaikkea ei voi laittaa rengasvalmistajan piikkiin. Kuljettajana täytyy ymmärtää tilanne, että kuinka rajusti voi ajaa ja miten paljon rengas sekä auto kestävät.

Nuori Rovanperä sai Latvalan jälleen hämmästelemään.

– Kalle on ajanut erittäin hienosti ensimmäisenä autona tiellä. Hän ei tehnyt mitään virheitä ja hallitsi tilanteen upeasti, Latvala hehkutti.

– Nyt kaikki toimii ja Kalle on tavallaan flow-tilassa. Silloin hommat menevät omalla painollaan.