Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi aloitti murskavoitolla lentopallon Hopeisen liigan

Suomi kukisti lauantaina Akaan uuden monitoimihallin avausottelussa Unkarin 3–0 (25–20, 25–17, 25–16) lentopallon miesten Hopeisen liigan kesän 2022 ensimmäisessä ottelussa.

Ottelulla oli enemmän harjoitusottelun luonne, sillä Suomella on Azerbaidzhanin vetäydyttyä jo nyt varma paikka liigan lopputurnaukseen Unkarin Budapestiin 18.–19. kesäkuuta. Sitä ennen joukkueet pelaavat vielä 12. kesäkuuta Unkarissa toisen lohkovaiheen ottelun.

Lopputurnauksen voittaja nousee Kultaiseen liigaan, mikä on Euroopan ykkösliiga.

Sakari Mäkinen oli 21 pisteellä Suomen selvästi tehokkain pelaaja. Joonas Jokela teki 13 ja Antti Ronkainen 12 pistettä.

– Tulos oli hyvä siihen nähden, ettei tämä joukkue ole pelannut yhdessä. Oli hieman epävarma fiilis ennen ottelua. Oli tärkeää nähdä missä mennään tällä hetkellä. Leijonia seuratessa syttyi itsekin pelaamaan täällä, Mäkinen sanoi.

Mäkinen pitää tärkeänä nousua Kultaiseen liigaan.

– Sinne on tähdätty ensimmäinen kuntohuippu. Toinen on sitten EM-karsinnat, mutta niitä ei mietitä vielä. Joukkue muuttunee paljon, Mäkinen arvioi.

Kuuma peruna Kerminen

Suomelta puuttuu Hopeisessa liigassa lukuisia kokeneita maajoukkueessa viime vuosina pelanneita. Päävalmentaja Joel Banks kertoi keskustelleensa heidän kanssaan kauden 2021–22 aikana ja uskoo useiden heistä tulevan mukaan EM-karsintoihin.

– Mahdollisia uusia pelaajia EM-karsintoihin ovat ainakin passari Eemi Tervaportti, keskipelaajat Sauli Sinkkonen ja Tommi Siirilä sekä libero Lauri Kerminen, Banks luetteli.

Kuuma peruna voi olla libero Kerminen, joka päättyneellä liigakaudella juhli Venäjän mestaruutta Dinamo Moskovassa. Tällä hetkellä Rovaniemellä kesää viettävä Kerminen ei ole tehnyt ensi kaudesta sopimusta.

– Jos jatkaisi Venäjällä, niin varmasti tulisi paljon negatiivista juttua. Ykkösvaihtoehdot ovatkin Italia ja Puola. En lähde mihinkään seuraan, joka taistelee sarjapaikasta, vaan tavoite on voittaa mestaruus, Kerminen korosti.