Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Auramies Rovanperän johto hupeni Ruotsin lumikouruissa – "Todella liukasta"

Fordin Ott Tänak nousi MM-rallin kärkeen ohi Toyotan Kalle Rovanperän. Myös Craig Breen ja Esapekka Lappi ohittivat suomalaismestarin.

Toyotan suomalaiskuljettaja Kalle Rovanperä selvitti suuremmitta ongelmitta Ruotsin MM-rallin ensimmäisen täyden ajopäivän ensimmäisen erikoiskokeen, mutta joutui luopumaan johtoasemastaan kilpailussa. Fordin virolaishirmu Ott Tänak porhalsi kilpailun kärkeen.

– Tiellä on paljon lunta, joka tekee menosta todella liukasta. Yritin ajaa puhtaasti ja nopeasti, mutta en voinut tehdä enempää, Rovanperä sanoi MM-sarjan liveseurannassa.

Rovanperä kiitää kärkiautona Ruotsin lumikouruissa ja auraa tietä muille. Takana tulevillakaan ei ole helppoa.

– Rehellisesti sanottuna olosuhteet ovat todella pahat. Lumipenkat ovat todella kovat. Vaikea alku, tallitoveri Elfyn Evans puhalteli.

Tänak kiskaisi vajaan 11 kilometrin pituisella pätkällä 7,1 sekunnin eron Rovanperään ja 7,4 sekunnin eron Evansiin, mutta myös Hyundain Craig Breen ja Esapekka Lappi pääsivät Toyota-kaksikon edelle. Hyundain Thierry Neuville ja Toyotan Takamoto Katsuta ovat Rovanperän ja Evansin kannoilla.

– Melko ok. Varmasti voin parantaa paljon, mutta oli aika liukasta. Ei ollut helppo pätkä kaikkiaan, mutta melko puhtaasti se meni, kolmanneksi noussut ja 3,9 sekuntia Tänakin takana vaaniva Lappi mietiskeli.

Tänak ei ollut johtoasemasta huolimatta tyytyväinen menoonsa. Toisena oleva Breen on 1,3 sekunnin päässä virolaisesta.

– Ei, ei tunnu hyvältä. Erikoiskoe oli todella hankala ajettava. Tämä oli iso taistelu, Tänak sanoi.

Tänään ajetaan vielä kuusi erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina.