Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauri Lepistö kiristi Jämin Jänteen ankkurina Suomen cupin viestin kolmoseksi, haluaa pärjätä tällä kaudella maailmancupissakin – viestivoiton vei Imatran Urheilijat

Maastohiihtäjä Lauri Lepistö tavoitteli tällä kaudella edustuspaikkaa Suomen MM-joukkueesta, mutta valintaa Planicaan ei tullut. Kotimaisilla laduilla pärjäämisen lisäksi hän aikoo näyttää osaamistaan vielä kansainvälisilläkin laduilla.

– Maailmancupissa pitäisi päästä 20 parhaan joukkoon ja sitä kautta takaisin maajoukkueeseen. Olen treenannut pari vuotta yksin ja B-maajoukkueen kanssa. Nyt pitäisi päästä takaisin isojen poikien leikkiin, hän paalutti sunnuntaina Vantaalla.

Jämin Jänteen ankkuri Lepistö taipui Suomen cupin 3x7,5 kilometrin viestin loppukirissä Taivalkosken Metsä-Veikkojen Lauri Mannilalle ja toi joukkueensa maaliin kolmantena. Imatran Urheilijat voitti 18,8 sekunnilla Taivalkoskeen.

– Hiihto oli ihan ok. Aika samanlaista kuin eilen (lauantaina). Keli oli vähän nopeampi, Lepistö vertaili suoritustaan lauantain 10 kilometrin perinteisen kilpailuun, jonka hän voitti.

Lihaksisto solmuun

Loppuvuodesta 26-vuotiaan Lepistön unelma uran toisista MM-kilpailuista oli vielä elossa.

– Kausihan lähti tosi hyvin liikkeelle, ja tuli uran parhaita sijoituksia, Rukan maailmancupin perinteisen kympillä 18:nneksi räväyttänyt hiihtäjä tuumi.

– Jäin Beitostölenin maailmancupin jälkeen harjoitustauolle ja ehkä vähän turhan ahnaasti lähdin treenaamaan kohti Tour de Skitä ja loppukautta.

Lepistö myöntää keränneensä hankaluudet itse.

– Harjoittelin varmaan vähän liikaa ja liian kovaa, kun otetaan huomioon, että lähdin sitten korkealle kilpailemaan, ja tuli paljon kisoja. Lihaksisto meni solmuun Tourilla. En pystynyt edes omilla parhailla matkoilla tekemään tulosta.

Vastassa oli seinä ennen Tourin loppunousua.

– Päälle tulin vielä kipeäksi. Nyt olen toipunut, hän alleviivasi.

Sunnuntaina Jämin Jänne oli yksi perinteisellä hiihdetyn viestin ennakkosuosikeista, vaikka ykköstähti Ristomatti Hakola ei lähtöviivalle saapunutkaan. Hän jätti Hakunilan laduilla hiihdetyn Suomen cupin väliin monen muun MM-kilpailuihin lähtijän tavoin.

Aku Nikander ja Markus Vuorela veivät Jämin viestiä ennen Lepistöä, joka lähti ankkuriosuudelle neljäntenä, 31,9 sekuntia kärjen jälkeen. Vuokatti Ski Team Kainuu hyytyi pois mitalitaistelusta, mutta kärkijoukkue Imatra, ja lopulta Taivalkoskikin olivat liian sukkelat.

Imatralla riittää leveyttä

Imatran viesti sujui mukavasti aloittaja Ville Ahosen pientä hämminkiä lukuun ottamatta.

– Ajattelin ottaa alun rauhallisesti, mutta jäin pussiin. Piti nostaa asemia äkkiä ensimmäisen mäen jälkeen. Rantalan Eero ja pari muuta olivat irti, Ahonen nosti esiin Vuokatin aloittaja Rantalan.

Imatran ykkösjoukkueessa hiihtivät Ahosen lisäksi Remi Lindholm ja Miro Karppanen. Imatran kakkosjoukkue oli ensimmäisen osuuden jälkeen toisena, kun Olli Ahonen pysyi veljensä Villen tuntumassa 0,5 sekunnin päässä.

– Olli veti tänään hyvin ja parempi hiihto häneltä kuin eilen, Ville kehaisi.

Kakkosjoukkue hyytyi lopulta 14:nneksi.

Imatran miehistä Ville Ahonen ja Lindholm valittiin MM-kilpailuihin. Molemmat olivat tyytyväisiä siihen, miten Suomen cup toimi avaavana kilpailuna ennen kauden päätavoitetta.

– Onnistuneet kisat ja jopa parempaa kulkua kuin odotin. Normaalimatkat ovat olleet tällä kaudella vähän vaikeita, mutta nyt menee paremmin, Ahonen iloitsi.

Mitä MM-kilpailuissa voi odottaa?

– Toivottavasti uran parasta. Välierissä en ole ollut aiemmin, sprintin 12 parhaan joukkoon yltämisen tavoitteekseen paljastanut Ahonen sanoi.