Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haatanen naulasi Pelicansin hirmukirin nelossijalle – "Tärkeintä on aina voittaminen"

Pelicansin ja KalPan taistelu miesten jääkiekkoliigan runkosarjan nelossijasta ja kotiedusta keskinäisiin puolivälieriin huipentui lahtelaisten hirmukiriin Lappeenrannassa. Jumbojoukkue SaiPa johti lauantaina kauden ennätysyleisönsä (4 012) edessä peliä 39 minuutin jälkeen 3–0 vain hävitäkseen 3–4.

Voiton tarvinnut Pelicans teki neljä maaliaan vajaan 13 minuutin sisään. Voittomaalin sivaltaneelle laitahyökkääjä Aleks Haataselle, 22, osuma oli ensimmäinen yli neljään kuukauteen.

– Mulle tärkeintä on aina voittaminen, ei niinkään maalinteko. KalPa on hyvin kiekkoa liikuttava luisteluvoimainen joukkue, jolla on hyvä ylivoima. Uskon meidän viisviispelaamiseemme, kommentoi viisi maalia runkosarjassa tehnyt vantaalaiskasvatti Haatanen perjantaina alkavaa puolivälieräsarjaa.

Kisapuistossa kuultiin pelin alkuhetkillä hämmentävä kuulutus, jossa kehotettiin tiivistämään seisomakatsomossa. SaiPa myi kauden päätöspelin istumapaikat viidellä eurolla ja päästi yleisön seisomapaikoille ilmaiseksi.

Pelicans voitti SaiPan peräti 14:nnen kerran peräkkäin. Kauden kohtaamisten maaliero meni lahtelaisille peräti 25–9.

SaiPan kausi päättyi runkosarjaan, mutta Kisapuiston isäntä vain vaihtuu pudotuspeleihin. Imatran Ketterä aloittaa toiseksi korkeimman sarjatason eli Mestiksen mestaruuden puolustamisen siirtymällä pelaamaan Lappeenrantaan.