Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Euroopan keskuspankki luopuu maakohtaisista ostorajoituksista koronaviruskriisissä

Rajoituksen poistaminen tarkoittaa sitä, että pankki voi tukea ostoillaan koronan pahimmin koettelemia valtioita, kuten Italiaa. Katujen desinfiointia Piazza del Duomon aukiolla Firenzessä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Euroopan keskuspankki (EKP) on kertonut luopuvansa maakohtaisista ostorajoituksista koronaviruskriisin hätärahoitusohjelmassa.

EKP ilmoitti viime viikolla uudesta 750 miljardin euron hätärahoitusohjelmasta. Se tarkoittaa, että pankki voi ostaa valtioiden ja yritysten joukkovelkakirjoja ja muita arvopapereita noin 100 miljardilla eurolla kuukaudessa tasaisen vauhdin taulukolla laskettuna.

Aiemmin keskuspankki oli rajoittunut ostamaan korkeintaan 33 prosenttia yksittäisen maan velkakirjoista. Rajoituksella on pyritty estämään sellaisen tilanteen syntyminen, jossa keskuspankki olisi käytännössä jonkun maan päävelkoja.

EKP perustelee päätöstään sillä, että koronaviruskriisi vaatii erittäin joustavia toimia.

Rajoituksen poistaminen tarkoittaa sitä, että pankki voi tukea ostoillaan voimakkaammin koronan koettelemia valtioita, kuten Italiaa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut