Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ministeriö miettii median tukemisen keinoja, asiaa selvittämään JSN:n ex-puheenjohtaja

Toimittaja, tietokirjailija Elina Grundström toimi median itsesääntelyelimen Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajana vuosina 2016-2019. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT

Liikenne- ja viestintäministeriö ryhtyy pikaisesti selvittämään, miten journalismia voidaan tukea koronakriisin aikana. Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) on nimittänyt toimittaja-kirjailija Elina Grundströmin selvittämään asiaa. Grundström toimi median itsesääntelyelimen Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajana vuosina 2016-2019.

– Poikkeustilanne on lisännyt tarvetta luotettavalle ja faktapohjaiselle journalismille. Koronakriisi on samaan aikaan heikentänyt media-alan taloutta. Siksi olen tilannut arvion nopeasti toteutettavista keinoista, joilla voidaan tukea median asiasisältöjä sekä paikallisia, yhteisöllisiä palveluita, Harakka sanoo tiedotteessa.

Selvitys käsittelee ministeriön mukaan muun muassa nopean tuen tarvetta, kohdentamista ja myöntämisen kriteerejä. Tarkoituksena on myös selvittää, tarvitaanko kokonaan uusia tukimuotoja.

Selvityshenkilön raportin lisäksi ministeriössä tutkitaan muita välittömiä tukimuotoja. Selvitysten tulokset julkistetaan vappuviikolla.

Hallituksen odotetaan antavan kolmannen lisätalousarvion toukokuussa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut