Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autokauppa hiljeni koronapandemian jyllätessä Euroopassa

Eurooppalainen autokauppa supistui 55 prosenttia maaliskuussa, kun useat maat ottivat käyttöön rajoitustoimia koronaviruspandemian vuoksi.

Autonvalmistajien eurooppalainen järjestö ACEA kertoo, että maaliskuun aikana uusia autoja rekisteröitiin yli 567 000, kun vastaava luku viime vuodelta oli 1,2 miljoonaa.

Myynti laski kaikilla EU:n alueilla, mutta suurin sukellus oli Italiassa. Siellä myyntiä kuvaavien ensirekisteröintien määrä putosi runsaat 85 prosenttia verrattuna samaan aikaan viime vuonna. Yhteensä maaliskuun aikana rekisteröitiin runsaat 28 000 autoa. Ranskassa lasku oli noin 72 prosenttia ja Espanjassa 69 prosenttia.

Tammi-maaliskuussa eurooppalainen autokauppa supistui lähes 26 prosenttia 2,48 miljoonaan autoon. Romahdus vaikutti kaikkiin autonvalmistajiin, mutta eniten Fiat Chrysleriin , jolle Italia on tärkeä kotimarkkina-alue.

Volvo kertoi perjantaina aikovansa käynnistää tuotantonsa Torslandan tehtaalla Ruotsissa maanantaina lyhyen pandemiaan liittyvän työnseisahduksen jälkeen.