Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Autokauppa hiljeni koronapandemian jyllätessä Euroopassa

Myynti laski kaikilla EU:n alueilla, mutta suurin sukellus oli Italiassa. Myös Ranskassa ja Espanjassa pudotus on ollut kymmeniä prosentteja. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Eurooppalainen autokauppa supistui 55 prosenttia maaliskuussa, kun useat maat ottivat käyttöön rajoitustoimia koronaviruspandemian vuoksi.

Autonvalmistajien eurooppalainen järjestö ACEA kertoo, että maaliskuun aikana uusia autoja rekisteröitiin yli 567 000, kun vastaava luku viime vuodelta oli 1,2 miljoonaa.

Myynti laski kaikilla EU:n alueilla, mutta suurin sukellus oli Italiassa. Siellä myyntiä kuvaavien ensirekisteröintien määrä putosi runsaat 85 prosenttia verrattuna samaan aikaan viime vuonna. Yhteensä maaliskuun aikana rekisteröitiin runsaat 28 000 autoa. Ranskassa lasku oli noin 72 prosenttia ja Espanjassa 69 prosenttia.

Tammi-maaliskuussa eurooppalainen autokauppa supistui lähes 26 prosenttia 2,48 miljoonaan autoon. Romahdus vaikutti kaikkiin autonvalmistajiin, mutta eniten Fiat Chrysleriin , jolle Italia on tärkeä kotimarkkina-alue.

Volvo kertoi perjantaina aikovansa käynnistää tuotantonsa Torslandan tehtaalla Ruotsissa maanantaina lyhyen pandemiaan liittyvän työnseisahduksen jälkeen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut