Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yhdysvaltain Pompeo on huolissaan aktivistien kiinniotoista Hongkongissa

Hongkongin tilanne huolettaa Pompeota. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvallat tuomitsee demokratia-aktivistien kiinniotot Hongkongissa. Ulkoministeri Mike Pompeo sanoi pitävänsä kiinniottoja syvästi huolestuttavana.

– Poliisin toimivallan käyttäminen poliittisiin tarkoitusperiin on ristiriidassa ilmaisunvapauden ja kokoontumisvapauden universaalien arvojen kanssa, Pompeo sanoi Twitterissä.

Hongkongin poliisi otti lauantaina kiinni 15 demokratia-aktivistia, joita syytetään osallistumisesta viime vuoden suurmielenosoituksiin.

Sarja laajoja ja ajoittain väkivaltaisiksi riistäytyneitä mielenosoituksia ravisteli Hongkongia viime vuonna. Mielenosoittajat vaativat Kiinaan kuuluvalle erityishallintoalueelle suurempia vapauksia.

Manner-Kiina ei kuitenkaan ole taipunut muutoksiin pitkään jatkuneista mielenosoituksista huolimatta. Mielenosoitusten aalto on hiipunut viime kuukausina osin aktivistien väsymisen ja osin koronaviruksen takia.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut