Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Luottamus talouteen näyttää EU-maissa ensimmäisiä elpymisen merkkejä

Työllisyysodotuksia kuvaava indikaattori vajosi huhtikuussa mittaushistoriansa alimmalle tasolle, mutta on nyt niin ikään nousussa. AFP / LEHTIKUVA

STT

EU-komission julkaisemissa talousindikaattoreissa näkyy pieni käänne parempaan viime kuukausien ennätyksellisen pudotuksen jälkeen. EU-komission mukaan luottamus talouteen on toukokuussa osoittanut elpymisen merkkejä sekä euromaissa että laajemmin koko EU:ssa.

Luottamusta kuvaava indikaattori romahti maalis- ja huhtikuussa ja päätyi lähes yhtä matalalle kuin suuren taantuman aikaan maaliskuussa 2009. Työllisyysodotuksia kuvaava indikaattori vajosi huhtikuussa mittaushistoriansa alimmalle tasolle, mutta on nyt niin ikään nousussa.

Euromaissa luottamuksen palautuminen perustui teollisuuden ja kuluttajien luottamuksen elpymiseen. Palvelujen osalta luottamus oli edelleen laskussa.

Luottamuksen palautuminen ei myöskään ole tasaista eri maiden välillä. Esimerkiksi Saksassa luottamus on nousussa, mutta Ranskassa se ei näytä vielä kasvun merkkejä.

Suomessa sekä luottamusta kuvaava indikaattori että työllisyysodotuksia kuvaava indikaattori ovat nousseet edellisistä lukemista.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut