Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Koronaselviytyjä sai jättilaskun Yhdysvalloissa – sairaalahoito kustansi 1,1 miljoonaa dollaria

Potilasta vietiin toukokuussa sairaalahoitoon Yhdysvalloissa. Maan terveydenhuoltojärjestelmä on yksi maailman kalleimpia. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvalloissa 70-vuotias koronasta selviytynyt mies sai jättimäisen 1,1 miljoonan dollarin sairaalalaskun. Asiasta kertoi Seattle Times -lehti.

Michael Flor vietiin sairaalahoitoon maaliskuun neljäntenä päivänä ja hänen visiittinsä kesti yhteensä 62 päivää.

Yhdessä vaiheessa hän oli ollut niin lähellä kuolemaa, että hoitajat olivat pitäneet puhelinta hänen korvallaan, että miehen vaimo ja lapset saivat jättää hänelle hyvästit.

Hän kuitenkin parani ja pääsi kotiin toukokuun alussa. Nyt hänen kerrotaan kuitenkin saaneen 181-sivuisen laskun, jonka kokonaissummaksi jää 1 122 501 dollaria ja 4 senttiä. Loppusumma vastaa yli 997 000 euroa.

Sivumitaltaan lyhyttä romaania muistuttavassa laskussa on kerrottu muun muassa Florin teho-osastohuoneen kustantaneen 9 736 dollaria päivältä. Lähes 409 000 dollaria meni taas siihen, että hänen huoneensa muutettiin 42 päivän ajaksi steriiliksi huoneeksi.

Florin ollessa heikoimmillaan ja taudin uhatessa hänen henkeään, meni vain kahden päivän hoitotoimenpiteisiin lähes 100 000 dollaria.

Seattle Timesin mukaan Flor oli tajuttomana suurimman osan sairaalavisiitistään. Hänen vaimonsa Elisa Del Rosario muistaa kuitenkin miehensä heränneen hoitojakson alkuvaiheessa ja kommentoineen sairaalareissun hintaa. Vaimon mukaan Flor oli pyytänyt, että hänet viedään pois sairaalasta, sillä perheellä ei olisi varaa hoitoihin.

Flor potee syyllisyyttä - lasku jää veronmaksajien maksettavaksi

Lehden mukaan kuoleman porteilla käynyt Flor on kuitenkin vakuutettu valtion sairausvakuutusohjelma Medicaren kautta, eikä hän joudu itse maksamaan kyseistä summaa.

Yhdysvaltain terveydenhuoltojärjestelmä on yksi maailman kalleimpia. Terveydenhuoltojärjestelmä on perinteisesti yksi merkittävimmistä demokraattien ja republikaanien välisistä kiistakapuloista.

Seattle Timesin mukaan Flor kertoo tuntevansa syyllisyyttä siitä, että veronmaksajat joutuvat maksamaan ison osan hänen henkensä pelastamiseen liittyvistä kustannuksista.

– Siinä meni miljoona dollaria henkeni pelastamiseksi, ja tietysti itse sanoisin, että rahat menivät hyvään tarkoitukseen. Mutta tiedän myös, että olen luultavasti ainoa, joka näin sanoo, lehti kertoo Florin sanoneen.

Yhdysvaltain kongressin hyväksymä massiivinen talouden korona-ajan tukipaketti sisältää myös 100 miljoonan dollarin budjetin, jolla on tarkoitus korvata koronapotilaiden hoidosta koituneita kuluja sairaaloille ja yksityisille vakuutusyhtiöille.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut