Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kosovon presidenttiä vastaan syyte sotarikoksista

Presidentti Hashim Thacia vastaan nostettiin keskiviikkona syyte sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kosovon istuvaa presidenttiä Hashim Thacia vastaan on nostettu kymmenen kohdan syyte sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan. Syytteen on nostanut Haagissa toimiva Kosovon sotarikostuomioistuimen erikoissyyttäjän virasto.

Virasto tutkii rikoksia liittyen Kosovon ja Serbian väliseen sotaan, joka käytiin 1990-luvun lopulla.

– Väitämme syytekirjelmässämme, että Hashim Thaci ja muut syytetyt epäillyt ovat vastuussa lähes sadasta murhasta, virasto sanoo tiedotteessaan.

Viraston mukaan epäiltyjä syytetään lisäksi muun muassa vainoamisesta ja kidutuksesta.

EU:n tukema erikoissyyttäjän virasto perustettiin vuonna 2015 tutkimaan Kosovon itsenäistymissodassa vuosina 1998–1999 tehtyjä rikoksia serbialaisia vastaan.

Kosovon itsenäistymissodan arvellaan vaatineen noin 13 000 ihmisen hengen, joista valtaosa oli etnisyydeltään albanialaisia. Kosovo julistautui itsenäiseksi vuonna 2008 Yhdysvaltojen ja muiden länsimaiden tuella.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut