Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Intiassa ennätysmäärä virustartuntoja päivässä, koko maailmassa jo yli 25 miljoonaa tartuntaa

Intiassa on rekisteröity liki 79 000 uutta koronavirustartuntaa yhden päivän aikana, kertoo maan terveysministeriö. Se on enemmän kuin missään muussa maassa koko pandemian aikana.

Aikaisemman synkän tartuntaennätyksen teki Yhdysvallat, jossa raportoitiin heinäkuussa yli 77 600 tartuntaa yhden päivän aikana.

Yli 63 000 ihmistä on menettänyt henkensä Intiassa viruksen seurauksena.

Maaliskuusta asti käytössä olleet rajoitukset ovat rampauttaneet pahasti Intian taloutta, ja varsinkin köyhien olot ovat kurjistuneet entisestään.

Virus on runnellut pahoin suurkaupunkeja kuten Mumbaita ja Delhiä, mutta se leviää nyt myös pienemmissä kaupungeissa ja maaseudulla.

Ennätys heti rajoitusten höllentämisen jälkeen

Intian ennätysluku kirjattiin vain päivä sen jälkeen, kun maan hallitus höllensi koronarajoituksia. Alle sadan ihmisen kokoontumiset sallittiin, jos osallistujat käyttävät kasvomaskia ja pitävät huolta turvaetäisyyksistä. Samoin suurten kaupunkien metroliikennettä alettiin palauttaa normaaliksi.

Koulut pysyvät yhä suljettuina, mutta oppilaat voivat halutessaan tavata opettajia koulun tiloissa.

Intian pääministeri Narendra Modi ei kommentoinut tartuntaennätystä kuukausittaisessa radiolähetyksessään, mutta kehotti maan asukkaita kiinnittämään huomiota terveystoimiin.

– Koronavirus voidaan päihittää vain, jos pysyttelemme turvassa ja noudatamme ohjeita turvaetäisyydestä ja käytämme maskeja, Modi sanoi.

Viruksen seurauksena maailmassa liki 850 000 kuolemaa

Uutistoimisto AFP:n ylläpitämän tilaston mukaan pandemian aikana on maailmassa rekisteröity jo yli 25 miljoonaa koronavirustartuntaa. Viruksen seurauksena on kuollut liki 850 000 ihmistä.

Eniten kuolemia on ollut Yhdysvalloissa, jossa viruksen seurauksena on kuollut lähes 183 000 ihmistä. Toiseksi eniten kuolemia on ollut Brasiliassa, jossa määrä on yli 120 000.

Liki 40 prosenttia kaikista tartunnoista on rekisteröity Yhdysvalloissa ja Brasiliassa. Kolmanneksi eniten tartuntoja on Intiassa.