Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Johnson uskoo, että sopimukseton ero EU:sta on vältettävissä vuoden lopussa

Johnson kieltäytyi vetämästä takaisin uutta sisämarkkinalakiesitystä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Britannian pääministerin Boris Johnsonin mukaan hänellä on täysi luottamus siihen, että sopimukseton ero EU:sta on vältettävissä tämän vuoden lopussa.

– (Sopimukseton ero) ei ole sitä, mitä tämä maa haluaa, eikä se ole sitä, mitä meidän ystävämme ja kumppanimme EU:ssa haluavat meiltä, Johnson sanoi keskiviikkona parlamentissa.

Johnson kuitenkin kieltäytyi vetämästä takaisin uutta sisämarkkinalakiesitystä, jonka hän on avoimesti myöntänyt rikkovan kansainvälistä oikeutta ja joka on asettanut Johnsonin hallituksen napit vastakkain Brysselin kanssa.

Uusi lakiesitys puuttuisi erosopimuksessa sovittuun Pohjois-Irlannin järjestelyyn.

Pohjois-Irlannin ja Irlannin välille ei haluttu kovaa rajaa tullimuodollisuuksineen, joten erosopimuksessa sovittiin, että Pohjois-Irlanti jäisi käytännössä osaksi EU:n sisämarkkinoita.

Tämä taas aiheuttaa sen, että tullimuodollisuuksista on jatkossa huolehdittava Pohjois-Irlannin ja muun Britannian välillä. Uusi laki taas antaisi brittihallitukselle mahdollisuuden poiketa erosopimuksen velvoitteista.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut