Ympäristöhallinnon typeryyttä ihmettelevä kansanedustaja haluaa varusmiehet valkoposkihanhijahtiin – ”Yksi ryhmä hyvin aseistettuja varusmiehiä saisi valtavasti hanhia tonttiin”

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnän mukaan valkoposkihanhien ampuminen tarjoaisi varusmiehille hyvää harjoitusta esimerkiksi tarkka-ampujakoulutukseen. Jussi Nukari/Lehtikuva

Tommi Salo

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä esittää, että Puolustusvoimat tarjoaisi varusmiehiä viljelijöiden avuksi ampumaan valkoposkihanhia.

Maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsenen Kärnän mukaan samalla saataisiin hyvää harjoitusta tarkka-ampujakoulutettaville sekä haulikkoa kaupunkisodan tulitukiaseena käyttäville. Kärnä sanoo, että yksi ryhmä hyvin aseistettuja varusmiehiä pellon laidassa saisi yhdessä viikonlopussa hyvällä suunnittelulla valtavasti hanhia tonttiin.

– Valkoposkihanhien metsästykseen saatiin tänä vuonna tuhansia poikkeuslupia, mutta kiinnostus urakkaan on vähäistä, sillä ympäristöhallintomme on täydessä typeryydessään linjannut, ettei lintuja saa hyödyntää ravintona. Kuka haluaa lähteä metsälle vain tappamaan, jos joutuu sen jälkeen hautaamaan tai polttamaan käyttökelpoisen riistalihan?

Kärnä katsoo, että ympäristöministeriön hanhille kaavailemat ruokailupellot eivät yksinkertaisesti toimi.

– Ei hanhi tiedä, miltä pellolta on luvallista ruokailla ja miltä ei. Ei ole mitään järkeä alkaa lihottaa jo nyt ylisuurta valkoposkihanhikantaa tarjoamalla niille lisää ruokaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.