Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Azerbaidzhan kertoo tuhonneensa Armenian ohjuslaukaisukohteita

Turkki kiistää Azerbaidzhanin aseellisen tukemisen Vuoristo-Karabahin selkkauksessa.

Azerbaidzhanin puolustusministeriö kertoo tuhonneensa kaksi kohdetta, joista Armenia on ministeriön mukaan laukaissut ohjuksiaan siviilikohteisiin. Armenian puolustusministeriö on vahvistanut, että sen maaperällä oleviin kohteisiin on isketty, mutta kiistää ampuneensa kohti Azerbaidzhania.

Armenia ilmoittaa lausunnossaan, että päivän tapahtumien jälkeen se katsoo olevansa oikeutettu iskemään Azerbaidzhanin sotilaskohteisiin.

Maat ovat jatkaneet taistelua Vuoristo-Karabahin alueesta. Venäjän johdolla lauantaina neuvoteltu humanitaarinen tulitauko jäi lyhytikäiseksi.

Yli kaksi viikkoa jatkuneissa taisteluissa on kuollut lähes 600 ihmistä, joista 73 siviileitä. Luvut on laskettu osapuolten antamien tietojen perusteella. Kansainvälisen Punaisen Ristin mukaan konflikti on jo vaikuttanut satojentuhansien ihmisten elämään.

Turkki kiistää Azerbaidzhanin tukemisen

Armenia on syyttänyt konfliktin aikana myös Turkkia siitä, että se tukee Azerbaidzhania taisteluissa. Myös Ranskan presidentti Emmanuel Macron on esittänyt Turkin lähettäneen alueelle taistelijoita Syyriasta.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoi keskiviikkona televisiopuheessaan, että väitteet ovat perättömiä.

– Heillä on riittävästi tehtävää omassa maassaan, eivät he menisi sinne, Erdogan sanoi viitaten taistelijoiden lähettämiseen Azerbaidzhaniin.

Azerbaidzhan on Turkin vahva liittolainen, ja maat ovat kulttuurisesti lähellä toisiaan. Armenian ja Turkin suhteita hiertää vuonna 1915 osmanien Turkissa tapahtunut armenialaisten kansanmurha, jonka tapahtumista mailla on eri tulkinnat.