Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sean Connery sairasti viimeisinä vuosinaan dementiaa, kertoo leski – "Ei se ollut hänelle mitään elämää"

Legendaarinen skottinäyttelijä Sean Connery sairasti dementiaa. Asiasta kertoi Conneryn vaimo Micheline Roquebrune sunnuntaina.

Alkuperäisenä James Bond -näyttelijänä tunnetun Conneryn kuolemasta uutisoitiin lauantaina. Connery oli kuollessaan 90-vuotias.

Leski kertoi Mail on Sundaylle , että Connery kuoli rauhallisesti perheenjäsentensä ympäröimänä. Roquebrunen mukaan Connerylla oli dementia, ja tämä oli toivonut voivansa vain "liukua pois" vailla erityistä hässäkkää.

– Ei se ollut hänelle mitään elämää. Viimeisinä aikoinaan hän ei pystynyt ilmaisemaan itseään, leski sanoi haastattelussa.

Roquebrune ja Connery ehtivät olla naimisissa yli 45 vuotta. Roquebrune kehui Mail on Sundaylle sekä puolisoaan että heidän yhteistä elämäänsä.

– Tiedän, että ilman häntä tulee olemaan hyvin vaikeaa. Mutta ei se voinut kestää ikuisesti, ja hän lähti rauhallisesti, hän totesi.

Connery haudataan yksityisessä seremoniassa, ja varsinainen muistotilaisuus järjestetään myöhemmin.

Useita palkintoja urallaan voittanutta Connerya ovat viikonlopun aikana muistaneet niin entiset kollegat, nykyiset näyttelijätähdet kuin poliitikotkin. Hyvästejä ovat jättäneet muun muassa Connerya Bondina valkokankaalla seuranneet näyttelijät.