Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomi vastaanottaa ensi vuoden pakolaiskiintiössä 1 050 ihmistä

Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r.) vetämä työryhmä päätti tänään, mistä pakolaisryhmistä Suomi ottaa ihmisiä vastaan. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r.) vetämä työryhmä päätti tänään, mistä pakolaisryhmistä Suomi ottaa ihmisiä vastaan. Asia selviää oikeusministeriön tiedotteesta.

Nyt linjatuissa ryhmissä on mukana kaiken kaikkiaan 250 kongolaista pakolaista, 550 syyrialaista ja 130, jotka on evakuoitu Libyasta Ruandaan tai Nigeriin. Suomi on tämän lisäksi valmis vastaanottamaan 120 pakolaista ilman kansalaisuus- ja aluerajausta. Luku sisältää myös hätätapaukset.

Nyt linjatut pakolaisryhmät edustavat samoja ryhmiä, joita Suomi on vastaanottanut viime vuosina. Samojen ryhmien vastaanottaminen mahdollistaa aiempien kokemusten hyödyntämisen ihmisten auttamisessa.

Kiintiöpakolaisten valitsemisen ensisijainen tapa on edelleen Maahanmuuttoviraston, suojelupoliisin ja kotouttamisen asiantuntijoiden tekemät haastattelut lähtömaissa. Koronavirustilanteen vuoksi valintoja voidaan tehdä myös hyödyntäen muita tapoja. Eduskunta päättää asiasta lopullisesti joulukuussa talousarvion vahvistamisen yhteydessä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut