Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläinen sotilashelikopteri ammuttiin alas Armeniassa, kaksi kuoli – Azerbaidzhan pyytää anteeksi tapahtunutta

Venäläinen sotilashelikopteri on ammuttu alas maanantaina Armeniassa lähellä Azerbaidzhanin rajaa. Asiasta kertoo Venäjän puolustusministeriö.

Alasammutussa Mi-24-tyypin helikopterissa oli kolmen hengen miehistö, joista kaksi kuoli ja kolmas loukkaantui. Loukkaantunut on evakuoitu kopterin putoamispaikalta.

Azerbaidzhanin ulkoministeriö julkaisi maanantai-iltana lausunnon, jossa se myönsi ampuneensa helikopterin alas ja pyysi tapahtunutta anteeksi. Azerbaidzhanin mukaan alasampuminen oli vahinko eikä sitä ollut suunnattu Venäjää vastaan.

Ampuminen tapahtui lähellä Nahitsevania

Venäjällä on Armeniassa sotilastukikohta, mutta maa on ollut väleissä myös Azerbaidzhanin kanssa.

Armenia ja Azerbaidzhan ovat vuosikausia kiistelleet Vuoristo-Karabahin alueen hallinnasta. Taistelut maiden välillä leimahtivat syyskuun lopussa.

Helikopterin alasampuminen tapahtui lähellä Nahitsevanin aluetta, joka on Azerbaidzhanille kuuluva alue Armenian, Iranin ja Turkin rajalla. Nahitsevanista ei ole maayhteyttä Azerbaidzhaniin.

Venäjä on sanonut aiemmin takaavansa Armenian koskemattomuuden, mutta lupauksen ei ole katsottu koskevan Vuoristo-Karabahin aluetta. Azerbaidzhan on saanut konfliktissa tukea Turkilta.