Wisconsin ja Arizona vahvistivat Bidenin vaalivoiton osavaltioissa

Yhdysvalloissa Wisconsinin ja Arizonan osavaltiot ovat vahvistaneet tulevan presidentin Joe Bidenin vaalivoiton, kertovat useat yhdysvaltalaismediat. Näin Biden jatkaa vaalivoittonsa sementoimista samalla, kun istuva presidentti Donald Trump jatkaa perättömien vaalivilppiväitteiden toistamista.

Arizona ja Wisconsin olivat vaa'ankieliasemassa marraskuun alun presidentinvaaleissa.

New York Times kirjoittaa, että Arizonassa Biden voitti Trumpin yli 10 000 äänellä. CNN vaaligrafiikasta selviää, että ero Wisconsinissa oli muutamia kymmeniä tuhansia ääniä.

– Vaalit pidettiin avoimesti, tarkasti ja oikeudenmukaisesti Arizonan lakien ja vaalimenettelyjen mukaisesti huolimatta perusteettomista, päinvastaisista väitteistä, Arizonan osavaltion vaaleista vastannut Katie Hobbs sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Trump kuitenkin syytti Arizonaa korruptiosta.

Vuoden 2016 vaaleissa Trump sai Arizonan valitsijat taakseen.

Tulosten vahvistaminen yleensä vain lisähuomio

Trump on useissa osavaltioissa yrittänyt haastaa vaalitulosta oikeusteitse. Hän ja hänen kampanjansa ovat toistuvasti esittäneet väitteitä vaalivilpistä. Todisteita laajasta vilpistä ei kuitenkaan ole löydetty.

Tavallisesti tulosten vahvistaminen kussakin osavaltiossa olisi lähinnä lisäys vaaliuutisoinnissa, kirjoittaa New York Times. Tänä vuonna muun muassa Trumpin väitteiden takia niistäkin uutisoidaan tarkemmin.

Bidenin on määrä vannoa virkavalansa 20. tammikuuta. Presidentinvaalivoittoon tarvitaan 270 valitsijaa. Bidenilla on takanaan 306 valitsijaa ja Trumpilla 232.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut