Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Helsingin Flow-festivaalin melusyytteet kaatuivat käräjillä

Syyttäjän mukaan festivaalin melutasot olivat nousseet sallittua korkeammiksi vuosina 2017 ja 2018. Aku Häyrynen / LEHTIKUVA

STT

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi maanantaina Flow-festivaalin kahden vastuuhenkilön ympäristörikkomussyytteet.

Syyttäjän mukaan festivaalin melutasot olivat nousseet sallittua korkeammiksi vuosina 2017 ja 2018. Syytteiden mukaan musiikkimelutaso nousi keskiyön jälkeen 1–5 desibeliä voimakkaammaksi kuin mitä kaupungin ympäristönsuojeluyksikkö oli määrännyt.

Vuotta 2017 koskien käräjäoikeus katsoi, että syytetyt olivat ylityksen havaittuaan tehneen kaikki toimenpiteet, jotka yleisön turvallisuutta vaarantamatta olivat tehtävissä. Lisäksi oikeus katsoi, ettei ylitystä voitu varmasti sanoa tapahtuneen asuinrakennuksen julkisivulla.

Vuonna 2018 ylitykset olivat käräjäoikeuden mukaan niin vähäisiä, että ne menevät virhemarginaaliin. Samoin kuin vuotta aiemmin, myöskään tuolloin käräjäoikeuden mukaan ylitystä ei voitu varmasti todeta tapahtuneen asuinrakennuksen julkisivulla. Näin ollen molemmat syytteet hylättiin.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut