Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Uutta, anonyymiä koronahälytintä testataan Espoossa rakennustyömaalla

Laitteessa on kyse paristokäyttöisestä avaimenperästä, ja se on kehitetty yhteiseurooppalaisessa Nordic Token -hankkeessa. / VILLE OLLIKAINEN / VTT HANDOUT / VILLE OLLIKAINEN / VTT / LEHTIKUVA

STT

Suomessa pilotoidaan joulukuussa uudenlaista koronahälytintä, johon ei tarvita älypuhelinta. Laitteessa on kyse paristokäyttöisestä avaimenperästä, ja se on kehitetty yhteiseurooppalaisessa Nordic Token -hankkeessa. Laitteessa alkaa vilkkua valo, jos omistaja on ollut kontaktissa koronavirusta mahdollisesti tartuttaneen kanssa.

Avaimenperät kommunikoivat keskenään langattoman lähiverkon kautta. Koska laite ei edellytä rekisteröitymistä eikä älypuhelinta, se takaa käyttäjälleen anonymiteetin. Hälytintä pilotoidaan YIT:n rakennustyömaalla Espoossa joulukuussa.

Hankkeen käynnistäjä ja koordinoija on EIT Digital, jonka tehtävä on edistää Euroopan digitaalista muutosta innovaatiotoiminnalla ja yrittäjäkoulutuksella. Nordic Token on yksi neljästä eurooppalaisesta hankkeesta, joiden puitteissa parhaillaan kehitetään koronahälytintä eurooppalaisen teknologian ja innovoinnin pohjalta. Anonymiteetti on kehitystyössä etusijalla.

Käytännön johtamisesta projektissa vastaa VTT. Mukana on myös yrityskumppaneita useista eri maista.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut