Suolistovaivaiselle ravintolassa syöminen on riski – "Olen se ärsyttävä tyyppi, joka tilaa gluteenittoman pitsan mutta syö suklaakakkua jälkiruuaksi"

IBS:ää sairastava ravitsemusterapeutti Leena Putkonen kertoo, että hän itse voi syödä jonkin verran vehnää, mutta ei paljon. Henna Aaltonen

Ärtyvän suolen oireyhtymä vaivaa yhä useampaa suomalaista. Duodecimin terveyskirjaston mukaan vaivasta kärsii jopa kymmenen prosenttia suomalaisista, ja naisilla se on yleisempi kuin miehillä. Kyseessä on toiminnallinen suolistovaiva, jota ei voida laboratoriotestein varmentaa.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Keskisuomalainen digi vain 9,90 € / kk ja käytössäsi on verkon rajaton käyttöoikeus, päivän lehti -sovellus sekä uutissovellus mobiililaitteille.

Voit myös vaihtoehtoisesti tilata määräaikaisen 24 h digitilauksen.

Tilaa tästä 2 kk vain 9,90 € / kk Tilaa 24 h 3 € Olen jo tilaaja