Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

THL: Koronarokotteen on saanut Suomessa yli 8 000 ihmistä – Suomessa 223 uutta tartuntaa ja kahdeksan uutta koronakuolemaa

THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen kertoo, että koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemia on nyt raportoitu yhteensä 582. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

Ilkka Hemmilä, Mika-Matti Taskinen, Viivi Salminen, Saara-Miira Kokkonen / STT

Suomessa on annettu yhteensä 8 155 annosta koronavirusrokotetta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen pitää ottaa vielä niin sanottu vahvistusrokote kolmen viikon jälkeen. Suomessa rokotukset aloitettiin 27. joulukuuta. Näin ollen kaikki annetut rokotteet ovat vasta ensimmäisiä annoksia.

Tiedot annetuista rokoteannoksista perustuvat THL:n rokotusrekisteriin. Tiedot tarkentuvat takautuvasti, minkä vuoksi todellinen annosmäärä on ilmoitettua suurempi, THL kertoo.

Eniten rokotteita on annettu Helsingin yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueella, yhteensä lähes 3 000. Helsinkiä seuraa Oulun alue, missä on annettu noin 1 800 rokotetta. Kuopion ja Tampereen alueella on annettu noin 1 200 rokotetta kummassakin, Turun alueella ja Ahvenanmaalla reilut 900.

Suomeen on tullut tähän mennessä yhteensä noin 50 000 rokoteannosta. Tämän ja ensi viikon aikana odotetaan tulevan noin 50 000 rokoteannosta per viikko.

THL päivitti luvut: Kahdeksan uutta koronakuolemaa, 32 tehohoitopotilasta

Suomessa on tiistain jälkeen raportoitu kahdeksan uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, kertoo THL. Yhteensä Suomessa on raportoitu 584 koronakuolemaa.

Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi on 186 ihmistä, joista tehohoidossa on 32.

Tehohoitopotilaiden määrä on noussut seitsemällä tiistain jälkeen. Yhteensä sairaalahoidossa on kuitenkin kaksi ihmistä vähemmän kuin tiistaina.

Aiemmin THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen kertoi viikoittaisessa tiedotustilaisuudessa, että uusia koronakuolemia on raportoitu kuusi. Puumalainen kertoi myös, että sairaalahoidossa oli 178 ihmistä, joista tehohoidossa 27.

Uusia tartuntoja raportoitiin Suomessa tänään 223. Kahden viime viikon aikana on ilmoitettu 3 325 tartuntaa, mikä on 1 550 vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Yhteensä Suomessa on koko epidemian aikana varmistettu 37 772 koronatartuntaa.

Ihmisiä kehotetaan käymään testeissä

Tartuntamäärät ovat olleet viime viikkoina alhaisia, mistä terveysviranomaiset ovat olleet huolissaan.

Aiemmin tänään Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) kertoi, että koronavirustestiin hakeutuneiden määrä väheni huomattavasti joulun ja uudenvuoden aikaan. Husin mukaan on mahdollista, että moni on jättänyt menemättä testiin oireista huolimatta.

Hus tutki jouluaattoa edeltäneellä viikolla noin 40 000 sairaanhoitopiirin alueelta tullutta näytettä. Aattoviikolla näytteitä tutkittiin noin 32 000, ja niiden määrä putosi viime viikolla edelleen runsaaseen 21 000:een.

– Ihmisten liikkuminen pyhien aikaan ei ole vähentynyt, ja sen vuoksi meillä terveydenhuollossa on huoli siitä, että tartuntoja on jäänyt toteamatta. Tämä voi johtaa epidemian äkilliseen pahentumiseen, Husin apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen sanoo tiedotteessa.

Hus muistuttaa, että testiin tulee hakeutua, mikäli mitään hengitystieinfektio-oireita tai muuta fyysistä pahoinvointia esiintyy.

Aiemmin myös THL on kehottanut ihmisiä hakeutumaan tarvittaessa koronatestiin joululomakaudesta huolimatta. Tällä viikolla THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen arvioi, että alhaisten testimäärien vuoksi lieviä toteamattomia tartuntoja voi olla piilossa paljonkin.

Monia rajoituksia ja suosituksia jatketaan

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi myös monia suosituksia ja rajoituksia jatketaan. Lounais-Suomen aluehallintovirasto kertoi, että Varsinais-Suomessa kokoontumisrajoitukset jatkuvat 11. tammikuuta alkaen ennallaan, eli korkeintaan 10 henkilön tapahtumat ovat sallittuja. Määräys on voimassa 10. helmikuuta asti.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ollaan yhä koronaepidemian leviämisvaiheessa.

Turun kaupungin liikuntapaikoilla jatkuvat suositukset ja rajoitukset sunnuntaihin 24. tammikuuta asti. Uimahallit, kuntosalit, jäähallit ja muut sisäliikuntatilat on suljettu yleisöltä. Yleisövuoroja ei järjestetä jäähalleissa ja jalkapallohallissa. Lasten ja nuorten seuravuorot jatkuvat. Samoin jatkuvat aikuisten huippu-urheiluun varatut vuorot.

Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna.

Liikuntapalveluiden järjestämä ohjattu toiminta lapsille ja nuorille käynnistyy maanantaina. Aikuisten ohjattu toiminta alkaa 1. helmikuuta.

Helsingissä puolestaan Kansallisgalleria jatkaa Ateneumin ja Sinebrychoffin taidemuseoiden sulkua yleisöltä 31. tammikuuta saakka.

Tampereen kaupunki kertoo, että rajoituksia jatketaan pääasiassa samalla tavalla kuin aiemmin on linjattu. Poikkeuksena on alle 20-vuotiaiden enintään kymmenen henkilön harrastusryhmien toiminta, joka sallitaan 11. tammikuuta alkaen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut