Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Politico: WhatsAppia uhkaa kymmenien miljoonien eurojen sakko

WhatsAppia uhkaa kymmenien miljoonien eurojen sakko. Arkistokuva. Sami Saarenpää
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Facebookin omistamaa pikaviestinpalvelu WhatsAppia uhkaa jopa 30-50 miljoonan euron sakko, kertoo Politico-lehti. Sakon syynä on EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) rikkominen.

Politico kertoo saaneensa tiedot kolmelta sisäpiirilähteeltään.

Sakko olisi yksi suurimpia vuonna 2018 voimaan tulleen GDPR-lainsäädännön nojalla annettuja rangaistuksia.

WhatsAppia saatetaan Politicon mukaan myös vaatia muuttamaan tapojaan käsitellä käyttäjädataa. Palvelu ei ole informoinut riittävän selkeästi EU-alueella asuvia käyttäjiään siitä, kuinka WhatsApp jakaa tietojaan Facebookin kanssa.

Sakkoluonnoksen alullepanijana on Irlanti, jossa sijaitsee Facebookin Euroopan päämaja. Tällä hetkellä muiden EU-maiden tietosuojavirastot arvioivat luonnosta.

WhatsApp on ollut alkuvuodesta kritiikin kohteena sen päivitettyjen käyttöehtojen takia. Uudet ehdot velvoittavat WhatsAppin käyttäjän hyväksymään käytöstä kertyneiden tietojen luovutuksen Facebookille.

Euroopan alueella käyttöehtojen hyväksyntä ei kuitenkaan vaikuta tietojen luovuttamiseen Facebookille, ellei käytä WhatsApp Business -palvelua. Uudet käyttöehdot on joka tapauksessa hyväksyttävä, mikäli mielii jatkaa WhatsAppin käyttöä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut