Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pfizer odottaa koronarokotteen lisäävän liikevaihtoa 15 miljardilla dollarilla tänä vuonna

Lääkeyhtiö Pfizer arvioi, että sen Biontechin kanssa yhteistyössä kehitetty koronarokote kasvattaa Pfizerin liikevaihtoa 15 miljardilla dollarilla eli noin 12,5 miljardilla eurolla tänä vuonna. Yhtiö kertoi tänään viime vuoden tuloksestaan ja odotuksistaan tälle vuodelle.

Arvion mukaan Pfizerin tämän vuoden liikevaihto on noin 60 miljardia dollaria, kun se viime vuonna kasvoi hivenen ja oli 41,9 miljardia dollaria.

Pfizerin mukaan arviot rokotteen lisäämästä kassavirrasta perustuvat voimassa oleviin sopimuksiin ja liikevaihto voi yhä kasvaa, mikäli uusia sopimuksia solmitaan.

Yhtiön pääjohtaja Albert Bourla lausui ylistäviä sanoja yhtiön kyvylle vastata "maailman haastavimpiin lääketieteellisiin haasteisiin".

– Maailma odottaa jo parempaa huomista tänä vuonna. Samalla tavalla me katsomme eteenpäin itsevarmoina siitä, että pystymme täyttämään tarkoituksemme ja pystymme tekemään potilaiden elämän muuttavia läpimurtoja, Bourla sanoi.

Yhtiön mukaan viime vuonna koronarokotteen myyntituotto oli runsaat 150 miljoonaa dollaria. Rokotteen käyttö aloitettiin Britanniassa, Yhdysvalloissa ja EU:n alueella vasta joulukuussa.

---

Lähteenä myös AFP