Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Niinistö keskusteli Yhdysvaltojen ilmastolähettiläs John Kerryn kanssa – esillä kestoaihe musta hiili

Niinistö ja Kerry keskustelivat puhelimessa myös Yhdysvalloille esitetystä toiveesta liittyä valtiovarainministerien ilmastokoalitioon. Miehet tapasivat kasvotusten vuonna 2016. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

STT

Presidentti Sauli Niinistö on keskustellut puhelimessa Yhdysvaltojen ilmastolähettiläs John Kerryn kanssa, kertoi presidentin kanslia perjantaina.

Aiheena oli arktisen alueen merkitys ilmastonmuutoksen torjunnassa ja erityisesti tarve vähentää mustahiili- ja metaanipäästöjä.

Niinistö ja Kerry keskustelivat myös Yhdysvalloille esitetystä toiveesta liittyä valtiovarainministerien ilmastokoalitioon.

Niinistö on pitänyt mustan hiilen aiheuttamia ongelmia arktiselle alueelle myös tavatessaan Yhdysvaltojen edellistä presidenttiä Donald Trumpia sekä Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia. Tarve vähentää mustan hiilen eli noen leviämistä pohjoisille jääkentille on ollut esillä myös Arktisessa neuvostossa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut