Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nigeriassa siepattiin koululaisia ja opettajia, rikollisjoukkiot riehuvat maan keski- ja luoteisosissa

Presidentti Muhammadu Buhari tuomitsi aikaisemmin sieppauksen ja määräsi aloittamaan pelastusoperaation. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Nigeriassa on siepattu yhteensä 42 ihmistä, joista 27 oli koululaisia, kertovat paikallisviranomaiset. Aikaisemmin viranomaiset arvelivat, että satoja koulupoikia olisi siepattu.

Siepatuista kolme oli opettajia ja 12 heidän perheenjäseniään. Paikallisviranomaisten edustajan Muhammad Sani Idrisin mukaan yksi koululainen sai surmansa sieppauksessa.

Kagaran kaupungissa sijaitsevassa valtiollisessa Government Science College -koulussa ja sen majoitustiloissa oli ainakin 650 oppilasta, kun ryhmä aseistettuja miehiä hyökkäsi sinne myöhään tiistaina.

Presidentti Muhammadu Buhari tuomitsi aikaisemmin sieppauksen ja määräsi aloittamaan pelastusoperaation. Hän ei kuitenkaan tuolloin kertonut, kuinka paljon siepattuja oli.

– Tehkää kaikki mahdollinen, jotta tämä tilanne saadaan loppuun ja tällaiset pelkurimaiset iskut kouluihin vältetään tulevaisuudessa, Buhari sanoi.

Kagara sijaitsee Nigerian keskiosassa. Maan keski- ja luoteisosissa on viime aikoina siepattu runsaasti ihmisiä. Useiden sieppausten takana ovat rikollisjoukkiot, joilla ei ole ideologisia kytköksiä. Viranomaiset pelkäävät kuitenkin, että ryhmiin on soluttautunut myös jihadisteja maan koillisosista, missä armeija on käynyt jo toistakymmentä vuotta sotaa islamisteja vastaan.

Katsinan osavaltiossa maan luoteisosassa siepattiin satoja koulupoikia pari kuukautta sitten. Heidät vapautettiin viranomaisten kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut