Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Illalla selviää, kuka edustaa Suomea Euroviisuissa

Suomen euroviisuedustaja ratkeaa illalla. Suomen-finaalissa kilpailevat artistit Oskr, Teflon Brothers x Pandora, Danny, Laura, Aksel, Blind Channel ja Ilta.

Suomen euroviisuedustaja selviää yleisöäänten ja kansainvälisen raadin yhteistyössä. Suurin painoarvo on yleisön äänillä, sillä 75 prosenttia tuloksesta muodostuu yleisön ja 25 prosenttia raadin äänistä.

Viimevuotiset viisut peruttiin koronapandemian takia. Tämän vuoden Suomen edustuspaikasta kilpaileva Aksel Kankaanranta voitti viimevuotisen Suomen finaalin, mutta ei tuolloin päässyt edustamaan.

Euroviisut järjestetään Hollannin Rotterdamissa toukokuussa. Kilpailun järjestämistapa ratkeaa myöhemmin koronatilanteen mukaan. Tähän mennessä on selvinnyt, että tavanomaista viisuhulinaa ei täydessä mitassa nähdä. Järjestäjät pyrkivät siihen, että kilpailu kuitenkin käytäisiin paikan päällä kaikkia koronaturvajärjestelyjä noudattaen. Tämä merkitsisi, että yleisöä olisi katsomoissa rajoitetusti, ehkä ei ollenkaan.

Muutokset mahdollisia

On mahdollista, että kaikkien osallistujamaiden edustajat eivät pääse Hollantiin matkustusrajoitusten ja epidemiatilanteen vuoksi tai että joku kilpailija joutuu karanteeniin Hollannissa. Tällaisessa tilanteessa kyseisen maan musiikkiesitys näytetään etukäteen tehdyltä tallenteelta. Kilpailun järjestäjät ovat julkaisseet tarkat ohjeet tallenteiden tekemiseen ja niiden tuotantoaikatauluihin.

Mikäli pandemiatilanne vaikeutuu, voi olla, että kaikkien osallistujien kappaleet esitetään etukäteistallenteena, ja paikan päällä Rotterdamissa olisivat ainoastaan kilpailun juontajat ja väliaikaesiintyjät. Järjestäjät varautuvat siihenkin, että kaikki euroviisulähetykset harjoituksista finaaliin ja oheistapahtumat ovat virtuaalisia.

Täsmällisistä järjestelyistä ilmoitetaan kevään kuluessa.

Kilpailuun on määrä osallistua 41 maata. Järjestäjät ovat vakuuttaneet, että tapahtuma pidetään joka tapauksessa tavalla tai toisella.