Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yhdysvaltain korkein oikeus sallii ex-presidentti Trumpin verotietojen luovutuksen

Donald Trump on käynyt pitkää oikeustaistelua estääkseen verotietojensa luovuttamisen New Yorkin Manhattanin alueen piirisyyttäjälle. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin pyrkimys estää verotietojensa luovutus on torpattu maan korkeimmassa oikeudessa. Oikeus hylkäsi maanantaina Trumpin asianajajien tekemän pyynnön kommentoimatta asiaa tarkemmin.

Trump, 74, on käynyt pitkää oikeustaistelua estääkseen verotietojensa luovuttamisen New Yorkin Manhattanin alueen piirisyyttäjälle Cyrus Vancelle. Maanantain päätös koskee haastetta, jonka Vance oli tehnyt saadakseen Trumpin verotiedot tämän kirjanpitoa hoitavalta Mazars USA:lta . Haaste koskee dokumentteja vuosilta 2011–2019, kertoo uutiskanava CNN .

– Työ jatkuu, Vance kommentoi korkeimman oikeuden päätöksen jälkeen.

Trump on vuosia piilotellut verotietojaan, vaikka presidentit ovat 1970-luvulta alkaen ne hyvän tahdon eleenä julkaisseet. Trump on Richard Nixonin jälkeen ensimmäinen Yhdysvaltojen presidentti, joka ei ole julkistanut verotietojaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut