Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

THL julkaisi uusia ohjeita Comirnaty-rokotteelle, tekniikka mahdollistaa vajaan annoksen antamisen – osa rokotetuista saatetaan joutua rokottamaan uudestaan

Pirkanmaan Nokialla vajaita Comirnaty-rokoteannoksia on annettu ilmeisesti hieman yli 50 ihmiselle. Vajaan annoksen saaneet rokotetaan uudestaan. AFP / LEHTIKUVA

STT

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on julkaissut uusia ohjeita Pfizerin ja Biontechin Comirnaty-koronarokotteen käytöstä. Ohjeissa kerrotaan, että niin sanottu ilmakuplatekniikka ei sovellu tuberkuliiniruiskulle. Tekniikkaa käyttämällä rokoteannoksia saadaan enemmän kuin seuraamalla pelkästään valmistajan yhteenvetoa.

Kyseistä tekniikkaa ja ruiskutyyppiä käyttämällä on ollut mahdollista antaa vajaita rokoteannoksia. Pirkanmaan Nokialla vajaita annoksia on annettu apulaisylilääkäri Reetta Huttusen mukaan hieman yli 50 ihmiselle. Vajaan annoksen saaneet rokotetaan uudestaan.

Ongelma tässä tilanteessa on Huttusen mukaan se, ettei rokottaja pysty näköyhteydellä varmistamaan oikeaa annoskokoa.

Tekniikkaa ja ruiskuja on käytetty yhdessä THL:n erityisasiantuntija Mia Kontion mukaan valtakunnallisesti. Täten on mahdollista, että myös muualla maassa on tarvetta rokottaa ihmisiä uudestaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut