Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jan Vapaavuori Ylellä: Ajatus presidenttiehdokkuudesta on epätodennäköinen

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) sanoo, että kysymys mahdollisesta presidenttiehdokkuudesta tuntuu etäiseltä.

Vapaavuori sanoi Ylen Ykkösaamussa pitävänsä ajatusta ehdokkuudesta epätodennäköisenä. Vapaavuori totesi kuitenkin, että omaa elämää tai tulevaisuutta ei kannata miettiä kovin pitkälle eteenpäin.

– Eihän tästä maailmasta koskaan tiedä. Minulla on hyvin vahva ajatus siitä, että ihmisen pitää elää hetkessä, pitää elää tässä ja nyt, eikä omaa elämää tai tulevaisuutta kannata pohtia kovin pitkälle eteenpäin, korkeintaan ehkä noin puolisen vuotta. Seuraavan puolen vuoden aikana ei tässä maassa järjestetä presidentinvaaleja.

Vapaavuori ei myöskään pidä todennäköisenä, että asettuisi uudelleen ehdolle kokoomuksen puheenjohtajaksi. Hän arvioi Ykkösaamussa, että kokoomuksen seuraava puheenjohtaja olisi joko Antti Häkkänen tai Elina Lepomäki.

Vapaavuori hävisi kokoomuksen puheenjohtajakisan vuonna 2014 Alexander Stubbille.

– Puolueen puheenjohtajakysymys on ehkä osaltani sillä osaa nyt käsitelty. On hyvin vieras ajatus, että puolueen puheenjohtajaksi tässä maailmassa voisi tulla eduskunnan ulkopuolelta.

Vapaavuori jättää Helsingin pormestarin tehtävän myöhemmin tänä vuonna. Seuraavat presidentinvaalit järjestetään tammikuussa 2024.

Vapaavuori on hiljattain aloittanut Suomen olympiakomitean puheenjohtajana.