Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Iranin johtaja: USA:n pitää luopua pakotteista ensin, jotta Iran palaisi noudattamaan ydinsopimusta

Khamenei puhui ydinsopimuksesta sunnuntaina tv-puheessa. . AFP. / LEHTIKUVA

STT–AFP

Iranin korkein johtaja ajatollah Ali Khamenei vaatii Yhdysvaltoja luopumaan Iraniin kohdistuvista pakotteistaan ennen kuin Iran palaa noudattamaan vuoden 2015 ydinsopimusta.

Khamenei puhui ydinsopimuksesta sunnuntaina tv-puheessa. Khamenein mukaan pakotteiden purkaminen vain paperilla ei riitä.

– Amerikkalaisten täytyy luopua pakotteista, kaikista pakotteista, sitten varmistamme että niistä todella on luovuttu, ja sitten palaamme sitoumuksiimme, Khamenei sanoi.

Ydinsopimus on ollut henkitoreissaan siitä lähtien, kun silloinen presidentti Donald Trump veti Yhdysvallat sopimuksesta vuonna 2018 ja palautti voimaan ankarat pakotteet Irania kohtaan.

Nykyinen presidentti Joe Biden haluaisi liennyttää välejä Iranin kanssa, mutta toistaiseksi maat ovat pattitilanteessa, sillä kumpikin haluaisi toisen toimivan ensin. Khamenei sanoi, että jos Bidenin hallinto jatkaa Trumpin "maksimaalisen paineen" politiikkaa, se epäonnistuu.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut