Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yle: Kouvolan jättihautajaisista ei vielä tiedossa uusia koronatartuntoja – Kymsotesta lähetetty viesti kaikille sairaanhoitopiireille

Kymsoten suositusta yli kuuden hengen yksityistilaisuuksien järjestämättä jättämisestä ei noudatettu Kouvolassa järjestetyissä hautajaisissa. Arkistokuva. Lukas Pearsall
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Kouvolassa järjestettyjen hautajaisten joukkoaltistumisesta ei ole tullut ilmi uusia koronatartuntoja, Yle kertoo.

Perjantaina 5. maaliskuuta Kouvolan katolisessa kirkossa järjestetyissä hautajaisissa koronalle altistui mahdollisesti jopa sata henkilöä. Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote kertoi viime perjantaina, että yhdellä hautajaisiin osallistuneella on todettu koronavirustartunta.

Kymsoten infektiotautien ylilääkäri Risto Pietikäinen kertoo Ylelle lähettäneensä viestin joukkoaltistumisesta kaikille sairaanhoitopiireille. Toistaiseksi hautajaisiin liittyviä uusia tartuntoja ei ole ilmennyt.

Erityisen hankalan tilanteesta tekee se, että hautajaisiin osallistui ihmisiä eri puolilta Suomea. Kymsote ei ole onnistunut tavoittamaan hautajaisvieraita ja mahdollisesti altistuneita lukuun ottamatta tartunnan saanutta henkilöä ja tämän perheenjäseniä.

Kymsote on suositellut, ettei Kymenlaaksossa järjestetä yli kuuden hengen yksityistilaisuuksia.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut