Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Hallitus neuvottelee korona-asioista Säätytalossa iltapäivällä – HS: Keväälle ei luvassa uusia rajoitustoimia

Neuvotteluissa on määrä käsitellä ajankohtaista koronatilannetta ja sitä koskevia toimia. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Hallitus kokoontuu Helsingissä Säätytaloon neuvotteluihin tänään kello 16. Neuvotteluissa on määrä käsitellä ajankohtaista koronatilannetta ja sitä koskevia toimia.

Neuvottelujen tarkemmista aiheista ei ole toistaiseksi kerrottu. Hallitukselta odotetaan lähiaikoina ratkaisuja sille, laaditaanko eduskunnan perustuslakivaliokunnan torjumien liikkumisrajoitusten tilalle vaihtoehtoisia rajoitustoimia.

Hallitus alkoi esityksen kaatumisen jälkeen selvittää vaihtoehtoisia keinoja ihmisten välisten kohtaamisten vähentämiseksi. Esillä oli esimerkiksi kotona järjestettäviin kokoontumisiin puuttuminen.

Helsingin Sanomien mukaan liikkumisrajoituksia korvaavia uusia rajoituslakeja tuskin ollaan viemässä eduskuntaan tänä keväänä. Myöskään kasvomaskipakko ei olisi lehden tietojen mukaan tulossa tänä keväänä käyttöön. Nämä teemat eivät olisi mukana myöskään keskiviikon neuvotteluissa.

Lehden mukaan virkamiehet kuitenkin ehdottavat jatkoa moniin väliaikaisiin lakimuutoksiin siltä varalta, että epidemia pahenee jälleen syksyllä. Näihin kuuluisivat esimerkiksi alueviranomaisten mahdollisuus sulkea harrastustiloja tai kuntien mahdollisuus määrätä eri kouluasteita etäopetukseen.

Akuutti kysymys on myös rokotusjärjestyksen väliaikainen muuttaminen, jonka lausuntoaika päättyi tiistaina.

Rokotteiden painottaminen pahimmille tautialueille riskiryhmien rokotusten jälkeen sai odotetusti kannatusta Helsingin ja Uudenmaan sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiireissä. Sen sijaan ehdotusta vastustettiin monissa sairaanhoitopiireissä, joissa epidemiatilanne on rauhallisempi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut