Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat: Kymmeniätuhansia osakesäästötilejä tyhjillään

Suomalaisten osakesäästötileistä jopa yli kolmasosalla ei ole osakkeita, kertoo Savon Sanomat.

Osakesäästötilejä on avattu Suomessa yli 190 000, joista noin 65 000:lla ei ole osakkeita. Osalla tileistä on rahaa, mutta kymmenettuhannet tilit ovat kokonaan tyhjinä, selviää Savon Sanomien kyselystä pankeille.

Lehden sähköpostikyselyyn avattujen ja tyhjien tilien määristä vastasivat kaikki muut osakesäästötilejä tarjoavat pankit paitsi Ålandsbanken .

Selvästi eniten osakesäästötilejä, huhtikuun alussa yli 145 000, on avattu Nordnetin kautta. Näistä yli 60 000 tilillä ei ole osakkeita.

Osakesäästötili voi olla tyhjänä siksi, että sitä ei ole käytetty, tai siksi, että tililtä on otettu rahat ulos.

Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri arvioi Savon Sanomille, että tilejä on tyhjillään, koska joukossa on rauhallisia aloittajia sekä niitä, jotka odottavat sopivaa hetkeä. Tileistä yli 40 000 on avattu tänä vuonna, mikä voi Lounasmeren mukaan myös selittää tyhjien tilien määrää.

Pörssisijoittamiseen tarkoitetut osakesäästötilit otettiin käyttöön vuoden 2020 alussa. Tapahtumia osakesäästötilin sisällä ei veroteta.