Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Saksassa järjestettiin muistojuhla koronaviruksen kuolonuhreille

Liittokansleri Angela Merkel osallistui ekumeeniseen jumalanpalvelukseen. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Saksassa järjestettiin sunnuntaina kansallinen muistojuhla lähes 80 000:lle koronaviruksen kuolonuhrille. Presidentti Frank-Walter Steinmeier kehotti ihmisiä unohtamaan erimielisyydet koronarajoituksista ja jakamaan surevien perheiden tuskan.

Steinmeier ja liittokansleri Angela Merkel osallistuivat sunnuntaiaamuna Berliinissä ekumeeniseen jumalanpalvelukseen ja myöhemmin järjestettyyn muistotilaisuuteen.

– Tänään, yhteiskuntana, haluamme muistaa niitä, jotka kohtasivat yksinäisen ja tuskallisen kuoleman tänä synkkänä aikana, Steinmeier sanoi.

Ajatus muistotilaisuuden järjestämisestä tuli koronaviruksen uhrien omaisilta, jotka ilmaisivat Steinmeierille koronarajoitusten lisänneen tuskaansa. Tiukkojen rajoitusten vuoksi omaiset eivät usein ole pystyneet pitämään kuolinvuoteella makaavia läheisiään kädestä, ja hautajaisten pitämiseen kohdistuvien rajoitusten takia moni on jäänyt surunsa kanssa yksin.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut