Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kimi Räikkönen voitti Alma Median ja Sanoma Median valokuvakiistoissa – Räikkönen: "Oikeanlainen tuomio"

F-1-kuljettaja Kimi Räikkönen on voittanut Alma Median ja Sanoma Median markkinaoikeudessa käydyissä valokuvaoikeuksia koskevissa kiistoissa.

Markkinaoikeuden päätöksen mukaan mediayhtiöt loukkasivat Räikkösen oikeuksia valokuvaan julkaistessaan kuvakaappauksen tämän Instagram-tilin tarinoista ilman formulakuskin lupaa. Kuvan julkaisivat verkkosivuillaan Iltalehti ja Ilta-Sanomat.

Alma Media ja Sanoma Media vetosivat lehdistön lainausoikeuteen. Mediayhtiöiden tulkinnan mukaan kuvan kopioiminen olisi sallittua ajankohtaisesta tapahtumasta uutisoitaessa. Markkinaoikeus ei yhtynyt näkemykseen.

– Oikeanlainen tuomio, Räikkönen kommentoi tiedotteessa.

– Olemme kohtalaisen tyytyväisiä päätöksiin kokonaisuutena. Vaikka kyseessä on varsin tunnettu julkisuuden henkilö, se ei oikeuta ketään rikkomaan tekijänoikeuksia. Toivottavasti näillä tuomioilla on kauaskantoiset jäljet ja ne vahvistavat tekijänoikeuden haltijoiden oikeuksia, Räikkösen asiainhoitaja Sami Visa kommentoi tiedotteessa.

Asianajaja Petteri Häkkäsen mukaan markkinaoikeuden ratkaisu oli "tärkeä rajanvetokysymys" julkisuuden henkilöiden ja Instagram-vaikuttajien näkökulmasta.

MTV Uutiset kertoo, että markkinaoikeuden asiakirjojen mukaan Alma ja Sanoma joutuvat maksamaan Räikköselle hyvityksinä ja oikeudenkäyntikuluina kymmeniätuhansia euroja.