Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kimi Räikkönen voitti Alma Median ja Sanoma Median valokuvakiistoissa – Räikkönen: "Oikeanlainen tuomio"

Kimi Räikkönen oli tiedotteen perusteella tyytyväinen tuomioon. Arkistokuva. Red Bull Racing
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

F-1-kuljettaja Kimi Räikkönen on voittanut Alma Median ja Sanoma Median markkinaoikeudessa käydyissä valokuvaoikeuksia koskevissa kiistoissa.

Markkinaoikeuden päätöksen mukaan mediayhtiöt loukkasivat Räikkösen oikeuksia valokuvaan julkaistessaan kuvakaappauksen tämän Instagram-tilin tarinoista ilman formulakuskin lupaa. Kuvan julkaisivat verkkosivuillaan Iltalehti ja Ilta-Sanomat.

Alma Media ja Sanoma Media vetosivat lehdistön lainausoikeuteen. Mediayhtiöiden tulkinnan mukaan kuvan kopioiminen olisi sallittua ajankohtaisesta tapahtumasta uutisoitaessa. Markkinaoikeus ei yhtynyt näkemykseen.

– Oikeanlainen tuomio, Räikkönen kommentoi tiedotteessa.

– Olemme kohtalaisen tyytyväisiä päätöksiin kokonaisuutena. Vaikka kyseessä on varsin tunnettu julkisuuden henkilö, se ei oikeuta ketään rikkomaan tekijänoikeuksia. Toivottavasti näillä tuomioilla on kauaskantoiset jäljet ja ne vahvistavat tekijänoikeuden haltijoiden oikeuksia, Räikkösen asiainhoitaja Sami Visa kommentoi tiedotteessa.

Asianajaja Petteri Häkkäsen mukaan markkinaoikeuden ratkaisu oli "tärkeä rajanvetokysymys" julkisuuden henkilöiden ja Instagram-vaikuttajien näkökulmasta.

MTV Uutiset kertoo, että markkinaoikeuden asiakirjojen mukaan Alma ja Sanoma joutuvat maksamaan Räikköselle hyvityksinä ja oikeudenkäyntikuluina kymmeniätuhansia euroja.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut