Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Elokapina-aktivistit pesivät Fortumin pääkonttorin vihreällä saippuavedellä – katso videot

Energiayhtiö Fortumin pääkonttori Espoossa. Arkistokuva. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Riikka Minkkinen

Riikka Minkkinen

Elokapina-liike järjesti tänään keskiviikkona mielenilmauksen Fortumin pääkonttorilla Espoon Keilaniemessä.

Mielenilmauksessa bisnesasuiset aktivistit levittivät vihreää saippuavettä pääkonttorin ikkunoihin ja seiniin. Tämä kuvattiin Facebookiin.

– Karnevalistisella mielenosoituksella tuotiin näkyväksi, millaisia Fortumin ilmastopuheet ovat tekoihin verrattuna: silkkaa viherpesua, eli näennäistä ekologisuutta, kerrottiin liikkeen tiedotteessa.

Elokapinan mukaan Fortumin toiminta ilmastotoimien viivyttelijänä on häpeäksi Suomelle.

Liikkeen mukaan Suomen valtio on Fortumin pääomistajana suurimmassa vastuussa yhtiön toiminnasta ja Fortumin johto ei ansaitse vastuuvapautta tämänpäiväisessä yhtiökokouksessa.

Fortumin Maasvlakte 3 -hiilivoimala Alankomaissa avattiin 2016 ja Datteln 4 Saksaan viime vuonna. Fortumin tytäryhtiö Uniper on ilmoittanut, että yhtiö haastaa Alankomaat oikeuteen maan uuden hiilikieltolain vuoksi.

– Minusta on tärkeää tehdä Fortumin viherpesu näkyväksi. Yhtiön slogan "join the change" ja ympäristöystävällisyyttä korostava viestintä ovat irvokkaassa ristiriidassa uusien hiilivoimaloiden avaamisen ja Alankomaiden oikeuteen haastamisen kanssa. Hallituksen kunnianhimoinen ilmastopolitiikka ei ole uskottavaa, jos valtionyhtiö saa jatkaa saastuttamista ilmastokriisin aikakaudella, sanoo Jenni Meinilä Elokapinasta tiedotteesta.

Elokapina on osa kansainvälistä Extinction Rebellion -liikettä. Liike käyttää toiminnassaan väkivallatonta kansalaistottelemattomuutta.

Elokapinan mielenosoittajat istuivat kadulla Helsingissä, Tampereella ja Joensuussa

Elokapina aloitti kampanjan, jolla vaaditaan kattavampaa uutisointia ilmastokriisistä – mielenosoitus Sanomatalossa Helsingissä

Ministeri Tuppurainen ymmärtää Uniperin halun etsiä selvyyttä Hollannin hiilenkieltolain seurauksista

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut