Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Norjassa asiantuntijaryhmä suosittelee Astra Zenecasta ja Johnson & Johnsonista luopumista laajassa rokotusohjelmassa

Sekä Euroopan lääkevirasto että WHO suosittelevat rokotteiden käytön jatkamista, koska niiden hyödyt ylittävät haitat moninkertaisesti. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Norjan hallituksen asettama asiantuntijaryhmä suosittelee sekä Astra Zenecan että Johnson & Johnson -yhtiöiden koronarokotteiden käyttämistä ainoastaan sellaisille henkilöille, jotka haluavat vapaaehtoisesti ottaa tämän rokotteen.

Syynä ovat rokotteiden aiheuttamat erittäin harvinaiset mutta vakavat veritulppatapaukset.

Norjassa noin 134 000 ihmistä oli saanut Astra Zenecan rokotteen maaliskuun puoliväliin mennessä. Rokotetuista viiden tiedetään saaneen vakavan veritulpan ja kolme on kuollut veritulpan seurauksena.

Astra Zenecan koronarokotteen käyttö Norjassa keskeytettiin maaliskuun puolivälissä.

Norjan terveysministeri Bent Höie ei ole vielä kertonut, mikä tulee olemaan hallituksen virallinen kanta näihin rokotteisiin.

Sekä Euroopan lääkevirasto (EMA) että YK:n alainen Maailman terveysjärjestö WHO suosittelevat rokotteiden käytön jatkamista, koska niiden hyödyt ylittävät haitat moninkertaisesti.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut