Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kaivosyhtiö Pallagenin malminetsintävaraus Kalkkisten alueella perutaan

Kaivosyhtiö Pallagenin malminetsintävaraus kattoi noin 500 neliökilometrin laajuisen alueen. Juha Peurala

ESS

Kaivosyhtiö Pallagen aikoo perua malminetsintävaraushakemuksensa Kalkkisten alueella. Asiasta kertoo Facebook-päivityksessään Heinolan kaupunginjohtaja Jari Parkkonen.

Kaivosyhtiö perui varauksensa Kalkkisten alueella: kova vastustus yllätti, nyt alueella on vuoden mittainen karenssi yhtiöiden malminetsintävarauksille

Parkkonen julkaisi Facebookissa sähköpostiviestin, jonka on lähettänyt Pallagenin toimitusjohtaja Andrew Dacey.

Sähköpostiviestin mukaan Pallagen on ilmoittanut Turvallisuus- ja kemikaalivirastolle, ettei yhtiö kiistä perustelujen oikeellisuudesta riippumatta mitään useista valituksista, joita varausilmoitushakemuksesta on hallinto-oikeuteen jätetty. Tekstissä todetaan Tukesin täten vahvistaneen, että varausilmoitushakemus tullaan perumaan.

Brittitaustaisen kaivosyhtiö Pallagenin varausilmoitushakemus kattoi lähes 500 neliökilometrin laajuisen alueen Asikkalassa, Sysmässä ja Heinolassa.

Perumisaikeista kertoi ensin Yle.

Kaivosyhtiö Pallagen harkitsee malminetsintävaraustaan uudelleen – Päijät-Hämeen kunnille lähetetyn kirjeen sanamuoto jättää avoimeksi, mitä harkinnalla tarkoitetaan

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut