Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Alkuvuonna syntyi lähes tuhat lasta enemmän kuin vuosi sitten

Tammi-huhtikuun aikana syntyi yhteensä yli 16 000 lasta. Anni Reenpää / LEHTIKUVA

STT

Vuoden ensimmäisen neljän kuukauden aikana syntyi lähes tuhat lasta enemmän kuin vastaavana aikana vuonna 2020, käy ilmi Tilastokeskuksen tiistaina julkaisemista ennakkotiedoista.

Tammi-huhtikuun aikana syntyi yhteensä 16 183 lasta. Kuolleiden määrä oli 18 435, eli Suomen luonnollinen väestönlisäys oli yhä pakkasen puolella. Ihmisiä kuoli 523 vähemmän kuin vuosi sitten. Kuolleiden määrä ei viittaa keskimääräistä korkeampaan kuolleisuuteen eli ylikuolleisuuteen, jota koronapandemia on aiheuttanut joissain maissa.

Väestö kasvoi tammi-huhtikuussa kuitenkin liki 5 000 henkilöllä, koska maahanmuuttoja oli 6 746 enemmän kuin maastamuuttoja.

Huhtikuun ennakkotilaston mukaan ulkomailta muutti Suomeen tammi-huhtikuussa 9 789 henkeä ja Suomesta muutti pois 3 043 henkeä. Maahanmuuttoja oli 60 vähemmän ja maastamuuttoja 570 vähemmän kuin edellisvuoden tammi-huhtikuussa.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Suomen väkiluku oli huhtikuun lopussa 5 538 424.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut