Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Johanna Ojala-Niemelä palaa ensi viikolla eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtajaksi

Ojala-Niemelä jäi sairauslomalle joulukuun puolivälissä aivokasvaimen poiston ja kuntoutumisen ajaksi. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT

SDP:n kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä palaa ensi viikolla eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtajaksi sairauslomansa päättyessä. Ojala-Niemelä jäi sairauslomalle joulukuun puolivälissä aivokasvaimen poiston ja kuntoutumisen ajaksi, jolloin hänen sijaisekseen tuli eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Antti Rinne (sd.).

Ojala-Niemelän paluun myötä Rinne palaa ensimmäiseksi varapuhemieheksi. Ensimmäisenä varapuhemiehenä toiminut Tarja Filatov (sd.) puolestaan palaa valtiovarainvaliokunnan kunta- ja terveysjaoston puheenjohtajaksi.

Eduskunnassa järjestetään ensi tiistaina täysistunnon aluksi ensimmäisen varapuhemiehen vaali, jonka myötä Rinteen on määrä palata varapuhemieheksi.

– Tietysti perustuslakivaliokunta ja eduskunnan täysistunto tekevät valinnat, mutta meidän ryhmämme esitykset ovat nämä eikä ole mitään syytä epäillä, etteivätkö nämä valinnat menisi näin, Filatov sanoi STT:lle.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut