Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Sanofi ja GSK aloittavat koronarokotteensa viimeisen testivaiheen

Yhtiöt toivovat, että rokote saadaan käyttöön vuoden loppuun mennessä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ranskalainen Sanofi ja britannialainen Glaxo Smith Kline (GSK) aloittavat koronarokotteensa kolmannen eli viimeisen testivaiheen.

Yhtiöt raportoivat aiemmin tässä kuussa lupaavia tuloksia toisen vaiheen kokeissa. Rokote sai aikaan vahvan immuunivasteen kaikissa aikuisikäluokissa.

Toisen vaiheen kokeisiin osallistui 722 vapaaehtoista. Kolmannen vaiheen kokeisiin osallistuu yli 35 000 aikuista Yhdysvalloista, Aasiasta, Afrikasta ja Latinalaisesta Amerikasta, yhtiöt kertovat. Yhtiöt toivovat, että rokote saadaan käyttöön vuoden loppuun mennessä.

Sanofin ja GSK:n rokote kohtasi vastoinkäymisiä viime vuoden lopulla, kun sen aikaansaama immuunivaste osoittautui kokeissa heikoksi vanhemmissa ikäluokissa.

Sanofi ja GSK ovat rokotteensa kanssa jäljessä muutamia muita lääkeyhtiöitä, joiden koronarokotteet ovat olleet käytössä jo kuukausien ajan. Rokotteen viivästyminen nähtiin Ranskassa kolauksena maan ylpeydelle, sillä Ranska on ainoa YK:n turvallisuusneuvoston pysyvistä jäsenmaista, joka ei ole vielä saanut tuotettua omaa koronarokotettaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut